Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kasne s plaćanjem i 1.100 dana

Bolnice za lijekove duguju stotine milijuna kuna, otkazuje se isporuka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neke bolnice račune za lijekove nisu platile više od 1.100 dana, tvrde veledrogerije te prijete neisporukom lijekova. Ministar zdravlja Rajko Ostojić tvrdi da isporuka neće biti prekinuta.

Dug koje su nagomilale 17 bolnica popeo se na nekoliko stotina milijuna kuna. Veledrogerije im stoga žele prekinuti isporuku lijekova. Između ostalog, radi se o bolnicama u Osijeku, Čakovcu, Dubrovniku, Novoj Gradiški, Puli, Šibeniku i Varaždinu te Rokfelerovoj i Sveti Duh u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ivana Kalogjera blokada veledrogerija Obustava isporuke lijekova njima ugrožava život: "Ovo je za onkološke bolesnike neviđen stres, terapije se ne mogu odgađati" Slika nije dostupna Objavili brojač duga Veledrogerije ograničile isporuku lijekova i medicinskih proizvoda, dug prešao rekordnih 6 milijardi kuna

'Sve je to posljedica dugogodišnjeg vođenja loše politike', poručuje ministar zdravlja Rajko Ostojić iz Dubrovnika. 'Nedopustivo je da bolnice ne plaćaju svoje račune', rekao je Ostojić te tvrdi da neće ostati bez lijekova.

Kazao je da će pooštriti mjere za te bolnice te će naložiti vlasnicima, odnosno Županijama provjeravanje materijala, radnog vremena liječnika i slično.

>> Gotovo da nema Hrvata koji ne popije tabletu dnevno!

Veledrogerije napominju kako iz će iz prekida isporuke biti isključeni lijekovi za dijalizu, trudnice i stanja u kojima je ugrožen život. Međutim, neće isporučivati potrošni materijal, što će utjecati na povećanje lista čekanja.

Sastanak s veledrogerijama, koje poručuju da financijski mogu izdržati kašnjenje plaćanja do maksimalno godinu dana, sazvan je za idući tjedan u Ministarstvu zdravlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene