Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snažna poruka

Dirljiva Božićna priča s Krka: Više od 400 učenika pjevalo za prijatelja oboljelog od tumora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vise od 400 krčkih učenika polugodište je završilo na najljepši mogu način. Učenici s cijelog otoka pripremili su božićnu predstavu kako bi prikupili novac za prijatelja iz školskih klupa, oboljelog od tumora, ali i za nužnu operaciju oka mame jedne od učenica.

Najljepše božićne želje u pjesmi više od 400 krčkih mališana. Glumili su, pjevali i poslali snažnu poruku. Jer božićni koncert krčkih učenika uvijek ima humanitarni karakter.

"Uvijek je bolje davati nego primati, a Božić je vrijeme darivanja. To je lijep osjećaj kad pomažeš nekome kome trebamo", kažu učenici.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

I tako već 16 godina. Cijelu školsku godinu vježbaju kako bi nekome uljepšali Božić.

"Svake godine prikupljamo sredstva za određenu osobu koja je u potrebi, na taj način naglašavamo odgojnu kompenetnu naše škole", kaže Sergio Sambolić, ravnatelj Osnovne škole Krk.

Ove godine školarci glume i pjevaju za svog prijatelja iz školskih klupa. Za osmogodišnjeg Roka, oboljelog od tumora na mozgu.

"Ovo je jedna lijepa gesta naših otočana. Meni je jako drago da znamo da u ovim teškim trenucima nismo sami, da su ljudi uz nas", kaže Sara Vidaković, Rokova majka.

Dobrovoljne donacije pomoći će i majci jedne učenice, koja mora na operaciju vida. Sve to zahvaljući udruženim snagama iz čak osam krčkih škola .

"Okupljamo sve učenike s cijelog otoka, sve zborove, svi učitelji u tome sudjeluju", kaže učiteljica Mira Katunar.

Njihov trud i rad svake godine ispune gledalište u školskoj dvorani.

Tako mali, a tako veliki - već su shvatili pravu vrijednost božićnog darivanja.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene