Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješne djevojke

Bolja Hrvatska: Sjajne sportašice - sestre, osvojile 400 odličja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uspjesi sestara Zaninović u taekwondou već su daleko poznati. Ali, Hrvatska ima još jedan par sestara koje suvereno vladaju borilačkim sportom.

U slučaju sestara Znaor iz Malinske na otoku Krku, u pitanju je kickboxing. Višestruke su svjetske, europske i državne prvakinje, Ani su 24 godine, a Eli tek 12. Uspješna učenica i učiteljica na pripravničkom stažu junakinje su današnje Bolje Hrvatske.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Zajedno imaju 36 godina, od čega 29 godina - treniraju kick boxing. Sestre Znaor medalje i pehare davno su prestale brojiti, kada su ih osvojile 400.

'Tata mi je bio trener, i jedan dan me poveo sa sobom u dvoranu, bio je cilj da ja sjedim tamo sa strane i gledam kako drugi treniraju, ali ja sam se u jednom trenu ustala i počela raditi vježbe', ispirčala je Ana Znaor.

Vasilije Perović - Fizičar dostojan Cambridgea

Ana nastupa u nekoliko različitih disciplina i kategorija pa je tako već u 24 godini peterostruka svjetska kickboxing prvakinja, četverostruka europska. Prvo mjesto na Svjetskom kupu osvojila je 20 puta, a 43 puta izborila je titulu državne prvakinje.

'Krene borba i jednostavno zaboraviš da te itko gleda i boriš se do kraja', kaže Ana. Uz tatinu trenersku pomoć, sve naučeno u posljednjih devet godina prenosi sestri Eli.

'Pitam je nešto što mi je nejasno ili da mi da savjet kako da se obranim. Ponekad se borimo jedna protiv druge. Ona malo pušta meni', kaže Ela.

Sa samo 12 godina, Ela je aktualna svjetska i europska viceprvakinja, dvostruka prvakinja svjetskog kupa, trostruka državna prvakinja. Prvo prvenstvo osvojila je sa samo sedam godina. Odlična učenica i diplomirana učiteljica s rektorovom nagradom - talentirane sportašice iz Malinske na otoku Krku, treniraju i taekwondo. Uz trud i odricanje, kao i dosad, novi sportski uspjesi su im zajamčeni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene