Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Modna dizajnerica i umjetnica o problemima kroz svoje radove: "Završiš jednu priču i već se krenu kuhati nove ideje"

Kroz umjetničke radove predstavlja svoja promišljanja o problemima s kojima se društvo suočava. U jednoj od posljednjih izložbi referirala se na značaj i ranjivost onih koje su nekada 'nosile' našu tekstilnu industriju. No to nije sve. Modna dizajnerica i umjetnica Ivana Mrčela je Bolja Hrvatska u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Lare Švigir.

Radnice tekstilne industrije - protagonistice su Ivanine izložbe Šavovi. Koncem su pomno izrađena lica i pogledi. S etiketom i imenom, namjerno su predimenzionirane.

Umjetnica s dvije diplome djeluje na području mode, dizajna, likovne umjetnosti. U svim svojim radovima reflektira aktualno vrijeme i neki društveni problem.

"Meni je umjetnost taj kanal kroz koji sve te stvari koje me muče stavljam van. Završiš jednu priču i već se tu krenu kuhati nove ideje i realizacije", kazala je Mrčela.

Pročitajte i ovo Vinili sve popularniji - 2 sve veća potražnja za vinilom Zaljubljenici u glazbu ne odvajaju se od ploča: "Cijene idu od 10 eura, a možete ih naći i za 500"

Bila je među najboljim studentima u Hrvatskoj. Danas je docentica na Tekstilno - tehnološkom fakultetu.

Dobitnica je i niza međunarodnih nagrada na području grafike, među kojima i za najboljeg mladog umjetnika. Promišlja i o zdravstvenim temama, pravima žena, ali i životinja.

Cijeli prilog pogledajte i videu.

Pročitajte i ovo Djela Nikole Vudraga - 3 Potukao rekorde Hrvatski kipar Nikola Vudrag ostvario veliki uspjeh: Njegova Čelična djeva prodana je za vrtoglavih 712.000 eura!

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene