Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Neka Božić bude svima''

Ne štede ni vrijeme ni novac: ''Ne možemo vjerovati da se u 2017. netko toliko obraduje jednom običnom komadu mesa"

Bolja Hrvatska (Foto: Dnevnik.hr)
Bolja Hrvatska (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Bolja Hrvatska (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
''Neka Božić bude svima'' - humanitarna je to akcija nekolicine volontera okupljenih u udrugu Facebook humanitaraca koji ne štede ni vrijeme ni novac, kako bi građani u potrebi ipak imali dostojanstven Božić.

Nekolicina volontera okupljenih u udrugu Facebook humanitaraca čine velike stvari, posebno u vrijeme Božića.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

"Darujemo oko 60 naših obitelji koji su naši stalni korisnici, poklanjamo im poklone i spremamo im božićne pakete s hranom", govori Nana Schabs.

Paketi s hranom uvijek najviše razvesele korisnike. Tako je bilo i prije nekoliko dana u domu jedne korisnice. Između ostalog, u paketu je bila i svježa piletina.

"Kada je korisnik vidio paket hrane, došle su joj suze na oči. Nana i ja smo se odmah rasplakale zajedno s njom jer ne možemo vjerovati da se u 2017. godini netko toliko obraduje jednom običnom komadu mesa", govori Milica Repalust.

Svakog osobno posjećuju, a upravo zbog korisnika, volonteri ne štede svoje vrijeme. Dobrota se, kažu, na kraju ipak isplati.

"Kada dobijete poruku hvala vam, to vas vrati na početak zašto ste počeli volontirati, da bi njima možda uljepšali jedan dan, jedan tjedan, jedan mjesec", govori Milica.

Ovi humanitarci rade cijele godine.

"Prvi krug korisnika su oni koji su stalni korisnici kojima stalno pomažemo, koji su najugroženiji, drugi krug korisnika su oni koji imaju neka primanja, ali ona su minimalna pa im onda tako poklanjamo tri, četiri puta godišnje i treći krug korisnika koje uvrštavamo samo kad su akcije", govori Nana.

Nadaju se u udruzi da će svih korisnika biti što manje, no broj onih koji trebaju njihovu pomoć govore na žalost drugačije.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene