Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BOLJA HRVATSKA

Prije nekoliko godina pisala je diplomski, a sada vodi dvije tvrtke: Dizajnerica Dorja Benussi otkriva kako je izgledao njezin put do uspjeha

Aktualno Galerija Dorja Benussi - 4 Dorja Benussi - 4 Foto: DNEVNIK.hr Dorja Benussi - 5 Dorja Benussi - 5 Foto: DNEVNIK.hr Dorja Benussi - 1 Dorja Benussi - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dorja Benussi - 2 Dorja Benussi - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Dorja Benussi - 3 Galerija 1/6 >>
Prije samo nekoliko godina pisala je diplomski, a danas uspješno vodi čak dvije tvrtke. Za dizajn svog namještaja dobila je niz domaćih i međunarodnih nagrada. Tridesetjednogodišnja dizajnerica Dorja Benussi naša je Bolja Hrvatska. Više pogledajte u prilogu novinarke Dnevnika Nove TV Lare Švigir.

"Nemoguće je postići rezultate od danas do sutra. Poduzetništvo nije sprint nego maraton", kaže 31-godišnja dizajnerica Dorja Benussi, koja se posebno istaknula u dizajnu namještaja za djecu.

Još kao diplomski rad počela je razvijati proizvode, znajući da će ih jednom pokušati progurati samostalno i nakon toga je sve krenulo samo od sebe.

Njezin namještaj pomaže razvoju djece. Primjerice, mogu se ljuljati, skrivati ili penjati. Da bi to razvila, surađivala je i s medicinskom strukom. Psiholozi kažu - svaka interakcija za djecu je dobra.

Tea Knežević, psihologinja, tumači kako djeca, istražujući svijet oko sebe, zapravo skupljaju podatke, istražuju što im odgovara, kako im tijelo reagira...

Prije dizajniranja, Dorja Benussi usavršavala se i na Edukacijsko - rehabilitacijskom fakultetu. Pojašnjava kako joj nema smisla raditi dizajn samo zbog estetike, želi da njezin dizajn ima i komponentu dobrobiti te da bude povezan s razvojem društva.

Dobila je čak sedam nagrada. Među njima je i ona s najvećeg svjetskog sajma namještaja u Milanu.

"Teško je poduzetnišvo samostalno. Nekad se čini da nema smisla, ali tako važna nagrada struke mi je i dalje poticaj", priznaje Benussi.

Viziju je, potvrđuje i njezin bivši profesor - imala još tijekom studija.

Mladen Orešić, umirovljeni profesor Arhitektonskog fakulteta ističe kako je Dorja bila upornija, temeljitija i jasnija svojim u vizijama što želi postići.

"Uspjela je inovirati u tom području. To je nešto što je rijetko viđeno u svijetu, stvarno je svjetska inovacija", ponosan je profesor mlade poduzetnice.

Pročitajte i ovo Albert Gajšak - Bolja Hrvatska Bolja Hrvatska S 18 godina Albert je osmislio svoju prvu igraću konzolu: Danas vodi tvrtku s više od milijun eura prihoda

Pročitajte i ovo Ulijevanje mlijeka u kavu BOLJA HRVATSKA Karlo je mnogima omiljeni napitak prvi put probao prije pet godina, a danas kavu iz njegove pržionice naručuju iz svih krajeva Hrvatske

Danas Dorja mentorira studente i uz svoj start up, uspješno gura naprijed još jednu tvrtku koja se također, bavi dizajnom. Njezin tim broji pet osoba, a spremaju se i nova zapošljavanja.

U planu koj je pokrenuti još jedan projekt koji je povezaniji uz kretivni studijski rad, koji se naslanja na inteligenaciju i mentalno zdravlje odraslih.

Jedna tvrtka, druga tvrtka, mentorstva. A kad dođe doma čeka je malena Zima. Dijete je, kako sama priznaje, tjera da pravi balans između privatnog i poslovnog života.

A za tu mladu ženu, jedno ne isključuje drugo. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene