Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK zatražio

Blokirana imovina osumnjičenika u aferi remorker

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Zagrebu počeo je blokade imovine osumnjičenika u aferi remorker.

Na zahtjev USKOK-a, zagrebački županijski sud započeo je blokadu imovine uhićenih u aferi remorker, bivših državnih tajnika Zdravka Livakovića i Milivoja Mikulića, bivšeg direktora HC-a Stjepka Bobana, bivšeg člana Uprave HAC-a Josipa Sapunara, dvojice direktora Viadukta, Damira Kezelea i Ivana Berketa te direktora Zagorje Tehnobetona Miroslava Bunića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija u akciji Nastavak afere Remorker: Uhićeni bivši direktori HAC-a Slika nije dostupna Afera Remorker FOTO Što je Livaković rekao USKOK-ovim istražiteljima?

Također će se zatražiti tzv. prošireno oduzimanje imovine, tako da će se imovina oduzimati i od članova obitelji osumnjičenika, osim ako oni ne dokažu kako su tu imovinu stekli legalno. Budući da je provjerom imovine utvrđeno da su neki od osumnjičenika vlasnici impozantnih nekretnina, što je donekle razumljivo jer su u građevinskom biznisu, izdan je niz mjera kojima se blokira imovina u raznim dijelovima Hrvatske: od Zadra, preko Zagreba do Crikvenice.

>> Mjesec dana istražnog zatvora za osumnjičene u 'aferi Remorker'

'Ne blokira se čitava imovina, koja je deseterostruko veća od eventualne štete ili koristi koja će biti predmet raspravljanja. Mislim da nema potrebe da, ako nekoga ubijete zbog 100.000 kuna, da vam bude blokirana imovinu od 10 milijuna kuna', rekao je Mate Matić, odvjetnik Ivana Brekala.

Podsjetimo, USKOK osumnjičene tereti da su u razdoblju od 2005. do 2010. godine HAC oštetili za više desetaka milijuna kuna. Kako bi se osiguralo da nitko od osumnjičenika ne prebaci imovinu na nekoga drugoga, USKOK je zatražio pokretanje mjera kojima bi im se to onemogućilo. Sud je zahtjev ocijenio opravdanim i blokirao imovinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene