441849
441849
441849
441849
441849

'Nije šala, tužit ću državu'

  • , 01.07.2016., 20:34
  • Autor:
  • komentara

Nevrijeme koje je prije nekoliko dana opharalo kontinentalnom Hrvatskom osjetio je i bloger Kontra mentaliteta.

 
 
 
 
Šteta u vinogradu i voćnjaku (Foto: Bloger Kontra mentaliteta)
Šteta u vinogradu i voćnjaku (Foto: Bloger Kontra mentaliteta)

Slijedom događaja došao sam do naslova – tužit ću državu, vrlo ozbiljno piše bloger Kontra mentaliteta.

'Prije dvije godine doživio sam upad u svoj podrum od strane carinske policije, porezne službe i djelatnika PU. Priča je završila financijskom kaznom po mome džepu, jer nisam bio registriran za proizvodnju alkoholnih pića, oduzeli mi 30 L rakije šljivovice.

Ok, kriv sam, platio sam. Registrirao sam se kao mali proizvođač jakih alkoholnih pića i uredno državi platio danak. Ove godine, kasni proljetni mraz je pokosio vinograd i šljivik. Kad se sve oporavilo i tri tjedna kasnilo s vegetacijom, došlo je nezapamćeno nevrijeme s olujnim vjetrom i 30 minuta tuče.

S naših lansirnih rampi za obranu od tuče nije ispaljena ni jedna raketa, danas sam saznao, prije dva dana su ispalili zadnje. Taj led od 27. lipnja 2016. ubrao je i zadnju šljivu i zadnji lucanj za sljedeću godinu. Nisam OPG, samo sam hobi vinogradar i voćar, ne živim od prodaje vine i rakije, sve za osobne potrebe. Štetu mi neće nitko priznati. Ni ne treba, stari ljudi kažu "Bog dao, Bog uzeo!" Rad je moje slobodno vrijeme i dok uživam u njemu, obrađivat ću ga. Troškovnik goriva, sredstava za špricanje i ostalih troškova, ne vodim. Kao što rekoh, u hobiju ne gledam računicu.

ALI, ako me je država mogla inspekcijski progoniti i kazniti. Sada ja tužim državu jer mene registriranog poreznog obveznika nije zaštitila, a što joj je bila dužnost prema Zakonu o sustavu obrane od tuče. Za mraz je ne mogu teretiti, ali zbog lansirnih rampi bez raketa, mogu.

Da ironija bude veća, rakete su danas stigle na skladište.

I kao vikend vinogradar i voćar, prema državi, mali proizvođač jakih alkoholnih pića, bio sam dužan ove godine platiti i ići na edukaciju o uporabi sredstava za zaštitu biljaka. I tu sam registriran. I, imali li država ikakvih obveza prema nama, malima?', pita se ovaj bloger.

Cijeli post i galeriju fotografija tučom uništenog voćnjaka i vinograda pogledajte na Blog.hr-u.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se