Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ukazivao na nepravilnosti

Bloger koji je pisao Josipoviću završio na policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bloger Mislav Šutalo pozvan je u policiju na obavijesni razgovor.

Razočarani glasač Ive Josipovića i bivši djelatnik HT-a na svom blogu prozvao je predsjednika, jer je šefa HT-a Ivicu Mudrinića stavio u svoje Ekonomsko vijeće. U policiji kažu, to što smo ga pozvali na razgovor nema veze s njegovim tekstom o predsjedniku Josipoviću, radili smo po nalogu Državnog odvjetništva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolumna Mislava Bage Kolumna Mislava Bage: Dobrodošli u 90-e Slika nije dostupna Kolumna Mislava Bage Kolumna Mislava Bage: Ulica kao sudbina

Oni pak odgovaraju da su policiji zahtjev za razgovor sa Šutalom uputili još u listopadu 2010., jer je više puta slao mailove s upozorenjima na nepravilnosti u državi. Slučajno ili ne, policija je Šutalu pokucala tek prije tri dana, i to nakon njegove prepiske s predsjednikom. Šutalo je razočaran, jer ga ništa nisu pitali o kaznenim prijavama koje je podnio protiv Mudrinića.

Zatražen samo obavijesni razgovor

'Dakle, znam zbog čega su oni mene pozvali. Oni su me pozvali zbog bloga objavljenog ljetos na portalu politika.com pod naslovom Ivo Josipović, Mudrinić, spletkaroši, prevaranti', pojasnio je Šutalo. Iz PU zagrebačke na to odgovaraju citiranjem ZKP-a.

'Sukladno članku 177. ZKP-a policija je prikupljala obavijesti na zahtjev državnog odvjetništva', rekla je Jelena Bikić, glasnogovornica PUZ-a. No ODO iz Osijeka tvrdi drugačije. 'Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku nije od policije zatražilo prikupljanje obavijesti o blogu Mislava Šutala, već je uputilo zahtjev da se s njim kao građaninom obavi obavijesni razgovor o motivima i razlozima višekratnog obraćanja tom drž. odvjetništvu kao i o njegovim činjenicama i saznanjima spomenutim u dopisu dostavljenom 1. kolovoza 2010', stoji u njihovom priopćenju.

Šutalo je inače poznat kao bloger koji neprestano šalje mailove velikom broju novinara i javnih dužnosnika. Prepisku korespodencije putem e-maila između Šutala i predsjednika Josipovića možete vidjeti i u galeriji na našem portalu.

>> 'Paprene' blogove Mislava Šutala možete čitati ovdje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene