Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blindiranim vozilima u središte grada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na susretu u zagrebačkom gradskom poglavarstvu dogovoreno je da blindirana vozila zaštitarskih tvrtki od danas mogu ulaziti u gradsko središte i pješačke zone, odnosno u neposrednu blizinu objekata u kojima preuzimaju novac.

To im dosad nije bilo dopušteno. Rješenja o slobodnom kretanju središtem Zagreba danas su dobile zaštitarske tvrtke 'Sokol Marić', 'Zaštita Zagreb', 'Fina', AKD 'Zaštita' i 'V grupa'. 

Pročitajte i ovo Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion... Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu"

Odluku su donjeli predstavnici gradske uprave, zagrebačke policije i zaštitarskih tvrtki kako bi poboljšali prevenciju oružanih napada na zaštitare.

'Grad Zagreb je uvažio naše sugestije i prijedloge', rekao je
načelnik Policijske uprave zagrebačke Marijan Tomurad i dodao kako je poduzeto i niz mjera za spriječavanje pljački u trgovačkim centrima.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naveo je kako više neće biti moguće dobiti građevinsku dozvolu za gradnju trgovačkog centra ako se ne predvidi i tzv. sigurnosna soba odnosno posebna prostorija u kojoj će se preuzimati novac. 

Tomurad je napomenuo kako je najčešće mjesto prepada 50 do 100 metara od objekta, a zbiva se u trenutku kad su zaštitari izvan vozila i preuzimaju novac. Podsjetio je kako je u posljednjih osam sedam mjeseci bilo sedam prepada na zaštitare, ali unatoč naporima policije ni jedan nije riješen što govori o pomno planiranom nedjelu.

'Takve ekscese moramo smanjiti na najmanju moguću mjeru', rekao je Bandić, ali i dodao kako se unatoč tome može reći kako se sigurnost u Zagrebu 'piše velikim slovima', uspoređujemo li se s drugim europskim gradovima.

Tomurad je to potkrijepio podacima prema kojima je u ovoj godini, u odnosu na 2005., bilo manje razbojništava, manje ukradenih vozila i manje mrtvih u prometu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene