Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadržan da ne bi utjecao na svjedoke

Blažo Petrović u istražnom zatvoru zbog utaje poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda u četvrtak je odredio jednomjesečni istražni zatvor poduzetniku Blaži Petroviću, uhićenom dan ranije zbog sumnje da je utajio 15-ak milijuna kuna poreza.

Petrović je pred sucem istrage nudio jamčevinu za obranu za slobode, no ona nije prihvaćena pa je u zatvoru zadržan kako ne bi utjecao na dokaze i svjedoke.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

Državno odvjetništvo je na svojoj internetskoj stranici objavio da je Petrović, nakon što je njegova tvrtka koja je također pod istragom, zaradila 75,7 milijuna kuna novac preusmjerio na račun svoje druge tvrtke koja nije u sustavu PDV-a kako bi izbjegao plaćanje više od 15 milijuna kuna poreza.

Tužiteljstvo tvrdi da je Petrović, potom, "prikrivena sredstva drugookrivljenog trgovačkog društva" kao pozajmice i gotovinske isplate isplaćivao sebi, supruzi drugim osobama i tvrtkama, ali i poduzeću čiju je zaradu prebacio kako bi utajio porez.

Sebi je navodno isplatio više od 6,27 milijuna kuna, svojoj supruzi 14,4 milijuna, "trećoj osobi" čak 36 milijuna kuna, povezanoj tvrtki preko 11 milijuna, a optuženom poduzeću 1,86 milijuna kuna, objavilo je državno odvjetništvo.

Inače, riječ je o još jednom slučaju koji je otkrio Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, tzv. porezni Uskok.

Petrović, u medijima nazivan kontroverznim poduzetnikom, i ranije je u više navrata optuživan za razna kaznena djela od višemilijunskih utaja, iznuda, prijetnji i protupravnih naplata, među ostalim, i na suđenju tzv. maloj mafiji, no nikada nije pravomoćno osuđen. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene