Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brod Peristil dobio kumu

Blanka Vlašić: Nema ravna mome brodu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biti nekome kum velika je čast. Najpoznatiji hrvatski kum je Milan Bandić s više od 100 kumstava. No, nikada nije bio kum broda. Zato je to za rukom pošlo Blanki Vlašić. Blankino kumstvo i nije počelo baš dobro. Istražili smo kako se postaje kuma broda i koje su njezine obveze.

Blanka Vlašić je prva sportašica u povijesti koja je postala kuma broda. 'Svi se hvale s nekim jahtama ili gliserima, ali pogledajte moj brod. Mislim da mu nema ravna,' izjavila je Blanka. Iako nije uspjela razbiti bocu, ne sumnja u uspjeh i sreću splitskog broda Peristil.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blanka Vlašić: Mogla bih se ostaviti skakanja, ali... Slika nije dostupna Blanka preskočila 205cm u svom Splitu!

'Žao mi je samo što se šampanjac nije razbio, ali evo, naknadno smo ga razbili. Mislim da će sve biti u redu, da neće bit nesreće,' dodala je Blanka. U to ne sumnja ni vlasnik, koji je i odabrao Blanku za kumu. 'Ona je svojim radom i ponašanjem zaslužila da bude kuma,' rekao je Stjepan Papić, predsjednik Uprave Jadroplov.

Kumu broda uvijek bira vlasnik. Za svaku ženu to je velika čast. No, da bi to postala, mora ispuniti određene uvjete. 'Biraju se uglavnom po kriteriju pripadnosti određene obitelji,' rekao je Hrvoje Gligora. Biraju se po kriteriju poslovne suradnje. To su žene poslovnih partnera ili suradnika. Ili kriterij poznate i utjecajne žene.

I premijerka kosor imala je čast biti kumom jednom brodu. 'Uz ime kraljica mora, u želji da sigurno ploviš čitavim Jadranom i Sredozemljem,' premijerka Kosor zaželjela je mirno more novom školskom brodu. Najveći luksuzni brod za krstarenje u svijetu ima čak sedam kuma, od poznate latino pjevačice Glorie Estefan, do glumice Jane Seymour. Megacruiser Orkestra, koji je bio i u dubrovačkim vodama, također se može pohvaliti poznatom kumom Sophiom Loren.

Razbijanje boce šampanjca o pramac, jedina je obveza brodske kume. No, novopečena kuma Blanka ipak je našla još jednu. 'Sutra isplovljavamo, strunjače smo već prebacili na brod, tri mjeseca priprema, pa šta bude. Odbacit će me na neko sportsko natjecanje. Bit će malo duže putovanje, al dobro je,' ispričala je Blanka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene