Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fuchs bez potpore

Bjeliš: Vlada može pomoći, ali se ne smije miješati u autonomiju Sveučilišta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrazovanja Radovan Fuchs još uvijek nema potporu zagrebačkog Sveučilišta u donošenju novog zakona o obrazovanju.

Dio rektorskog kolegija, na čelu sa zagrebačkim rektorom Aleksom Bjelišem, uputio je otvoreno pismo premijerki Kosor. Od ministra Fuchsa traže odgovor kako će nadoknaditi manjak u visokom obrazovanju od 500 milijuna kuna. Skrenuli su pozornost i na neke dijelove novih zakona koji su, tvrde, protuustavni.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

'Vlada, u ime osnivača, to je Republika Hrvatska, može na dobar način utjecati na rad sveučilišta', smatra Aleksa Bjeliš, rektor Zagrebačkog sveučilišta. 'Po ustavnim kategorijama autonomnosti osnivač se ne može miješati u upravljanje sveučilištem', dodaje.

'Dozvala sam sve uglednike iz akademske zajednice ovoga tjedna na jedan sastanak na kojem ćemo još jedanput o zakonima raspraviti', kaže premijerka Kosor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene