Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nedostupan hrvatskom pravosuđu

Civile tukli do smrti: Bivši zapovjednik stanice milicije optužen za ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 62-godišnjeg bivšeg zapovjednika Stanice milicije u Dardi, kojega tereti da za vrijeme okupacije Baranje nije spriječio maltretiranje i ubijanje hrvatskih civila i ratnih zarobljenika.

Tužiteljstvo je tog okrivljenika s hrvatskim i srbijanskim državljanstvom, koji je nedostupan je hrvatskom pravosuđu, optužilo za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima.

Pročitajte i ovo Spomenik Osmica u VItezu Podignuta optužnica Vrijeđao ubijenu hrvatsku djecu u središnjoj Bosni: Kazao da su škutorske nacionalnosti Slika nije dostupna ipak se kreće? Još jedna kaznena prijava za ratne zločine iz 1991., četvorica ubijenih još se vode kao nestali

Optužen je da je od listopada 1991. do 25. ožujka 1992., kao zapovjednik tadašnje milicije u Dardi, znao da njemu podređeni nezakonito privode, zatvaraju, psihički i fizički maltretiraju te ubijaju hrvatske civile i ratne zarobljenike, ali ništa nije poduzeo da ih u tome spriječi.

U optužnici stoji da su u stanicu milicije dovedena dvojica civila, koji su tamo pretučeni do smrti te još dvojica civila i jedan pripadnik MUP-a kojima se nakon toga gubi svaki trag.

Tužiteljstvo navodi da okrivljeni nije dostupan hrvatskim tijelima kaznenog progona jer se nalazi na području Srbije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene