Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Putinov mini grad

Bivši tjelohranitelj opisao jednu od Putinovih palača i paranoju ruskog predsjednika: "Na privatnim plažama plivaju naoružani ronioci tražeći atentatore"

Vitaly Brizhaty
Vitaly Brizhaty Foto: Vitaly Brizhaty/You Tube/Screenshot
Vitaly Brizhaty radio je za Federalnu službu zaštite (FSO) u Rusiji. Pobjegao je u Ekvador jer nije podržavao rat u Ukrajini. U intervjuu je opisao jednu od Putinovih palača, ali i koliko je Putin paranoičan kada je u pitanju njegova sigurnost.

Ruski predsjednik iznimno je paranoičan kada je njegova sigurnost u pitanju, rekao je Vitaly Brizhaty u intervjuu za TV Rain, liberalno nastrojenu rusku televizijsku stanicu koja je izbačena iz zemlje.

Vitaly Brizhaty radio je za Federalnu službu zaštite (FSO), a brinuo se o psima. Iz Rusije je sa svojom obitelji pobjegao u Ekvador. Bio je stacioniran u jednoj od Putinovih rezidencija na Krimu, koji je Rusija anektirala od Ukrajine 2014. godine. 

Vitaly Brizhaty izjavio je kako su naoružani ronioci plivali oko Putinovih privatnih plaža u potrazi za mogućim atentatorima. 

Tvrdi da Putin nije u potpunosti vjerovao ni svojim tjelohraniteljima te kako je redovito davao lažne informacije o svojem kretanju, odnosno o tome kada planira doći na Krim. 

Njegovo svjedočenje je u skladu s onim što je ranije govorio drugi tjelohranitelj, a to je da je Putin znao poslati konvoj iz svoje rezidencije blizu Sočija, kako bi se učinilo da se vraća u Mosku. Opisao je Putinovu rezidenciju na Krimu za koju kaže da je luksuzni mini grad koji je stalno morao biti funkcionalan, sa svježom hranom i cvijećem. 

Pročitajte i ovo Libija, satelitske snimke - 4 objavljene satelitske snimke Vodena apokalipsa u Libiji: Broj mrtvih raste, na ulicama leže tijela umotana u deke

"To je mjesto iz mašte. Tamo postoje teretane, fontane, predivni parkovi, zone za roštiljanje, plaže..."

Olivje je jedno od oko osam Putinovih rezidencija koje je stalno moralo biti funkcionalno jer se nikad nije znalo tko bi mogao doći. Putinu je uvijek bila najvažnija sigurnost, koju je povećao s ratom u Ukrajini. Kazao je i da je Putin toliko paranoičan da mu oficir pere rublje. 

Dmitrij Medvedev, bivši predsjednik Rusije, i Aleksander Bortnikov, šef ruske sigurnosne službe FSB, takođe imaju palače u blizini, navodi. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene