Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta optužnica

Sanaderov rizničar Barišić pod istragom USKOK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK radi na predmetu protiv Mladena Barišića, bivšeg HDZ-ovog rizničara i šefa Carine, osumnjičenog da je izvukao 140 milijuna iz državne blagajne.

'Istraga protiv Mladena Barišića je u tijeku i USKOK radi na tom slučaju', potvrđeno je za Dnevnik.hr iz USKOK-a. Istraga protiv Barišića se, prema neslužbenim informacijama iz USKOK-a, vodi zbog sumnje da je nezakonito posredovao kako bi tvrtka Fimi-medija, njegove prijateljice Nevenke Jurak, dobila posao marketinga i oglašavanja od INA-e i Croatia osiguranja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tko zlostavlja životinje Nitko ih nije prepoznao… dok nije bilo prekasno! Slika nije dostupna Provjereno, večeras u 22:15! Kome će sutra izreći presudu: Generalima ili Hrvatskoj?

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je novinarima, na upit hoće li smijeniti ravnatelja Carinske uprave Mladena Barišića koji je pod istragom USKOK-a zbog sumnje u nezakonito posredovanje, kako sva državna tijela moraju raditi svoj posao. 'Kada me oni koji rade svoj posao izvijeste o argumentima onda ću ja donositi odluke kao što sam ih donosila uvijek do sada', rekla je Kosor.

Ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić pod istragom je USKOK-a zbog nezakonitog posredovanja, doznaje se od njegova branitelja Ante Madunića, koji je potvrdio kako je njegov branjenik primio nalog o otvaranju istrage, ali još nije pozvan na ispitivanje. Madunić zbog tajnosti istrage nije želio govoriti o pojedinostima, nego je kratko napomenuo da je u konkretnom slučaju njegov branjenik jedini osumnjičenik te kako je on najvjjerojatnije kolateralna žrtva zbog prijateljstva sa Ivom Sanaderom. 'Na kraju će od svega toga biti tresla se brda, rodio se miš', zaključio je odvjetnik Madunić.

Barišića je krajem siječnja ove godine predsjedništvo HDZ-a smijenilo s mjesta stranačkog rizničara jer, kako je tada izjavila predsjednica stranke Jadranka Kosor, taj posao i nije obavljao otkako je ona na čelu stranke. Na upit hoće li Barišića smijeniti s mjesta ravnatelja carine dva dana poslije u Hrvatskome saboru je rekla kako će vlada reagirati dozna li da bilo koji državni tajnik ili ravnatelj uprave svoj posao ne radi po zakonu. (Mi. Dr./HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene