Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokaz da nema kancerogenih tvari

Bivši radnici tvrtke Colligo donijeli mandarine pred zgradu MZOPU-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši radnici tvrtke 'Colligo' iz Dugog Rata danas su mandarinama darivali ministra Branka Bačića.

Ogorčeni što nakon 5 mjeseci još uvijek ne rade, 90 radnika mirno se okupilo ispred zgrade Ministarstva zaštite okoliša. Protive se odluci da je sanirani materijal koji su izvlačili iz tla, odjednom ocijenjen kao kancerogen, a mandarine su donijeli kao dokaz.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protivno zakonu Podignuta optužnica protiv vlasnice i voditeljice doma za starije u kojem su zbog požara umrle tri osobe Slika nije dostupna preteške ozljede Teška nesreća u Dugom Ratu: U bolnici preminuo pješak na kojeg je naletio automobil

Nakon sanacije taj je materijal trebao poslužiti za gradnju hotela što bi tom gradiću donijelo 380 milijuna eura ulaganja. Ministarstvo se brani nepostojanjem odgovarajućih dozvola.

'Nitko ne može, ni u vlastitoj državi iz koje dolazi, postupati suprotno zakonskoj regulativi', smatra Nike Sudarević, državna tajnica Ministarstva zaštite okoliša.

'U ovom trenutku pati, nažalost, sama investicija. Što je još važnije, pate radnici i zato su oni tu. Došli su svojom slobodnom voljom', rekao je Matthew Hurley, predstavnik Landmark Property Managementa.

'To je budućnost Dugog Rata, Omiške rivijere, svega. Da se sagrade hoteli, da se podigne razine života unutra, ako Englezi odu, ono će ostat crna rupa na karti, kao što je to uvijek bilo', smatra Ivan Kadić, bivši radnik Colligo d.o.o.-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene