Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Začepljene krvne žile

Bivši predsjednik Uprave 'Đakovštine' umro prirodnom smrću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Uprave 'Đakovštine' Mijo Matić, koji je jučer oko 18,15 preminuo u osječkom zatvoru, umro je prirodnom smrću, uslijed začepljenje krvne žile srca, izvijestio je danas osječki Županijski sud.

Matić je bio jedan od osumnjičenika u istrazi koja se, zbog sumnje u oštećivanje državnih robnih zaliha te više fizičkih i pravnih osoba, za više od 20 milijuna kuna, od veljače vodi na osječkom Županijskom sudu. U priopćenju za javnost sud je izvijestio je kako je, po zaprimanju obavijesti o Matićevoj smrti, dežurni istražni sudac naložio očevidnoj ekipi sječko-baranjske Policijske uprave obavljanje očevida, a nakon toga i provedbu sudsko-medicinske obdukcije, koja je obavljena danas u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC), u Zavodu za sudsku medicinu i patologiju, radi utvrđivanja uzroka smrti.

Pročitajte i ovo Selo bez korone - 4 KORONA FREE Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je tri sela u Hrvatskoj u koja još nije ušla korona. Doznajte koja je njihova tajna, ali i kakvu cijenu plaćaju Stanovnici sela Trnava (Foto: Dnevnik.hr) - 3 U okolici Đakova Selo bez crkve, trgovine i škole: "Sve je ostarilo, pomrlo, raselilo se, pola kuća je prazno''

Obdukcija je pokazala da je okrivljenik Matić preminuo prirodnom smrću, zbog začepljenja krvne žila srca, dodaje se u priopćenju. Bivši predsjednik Uprave poljoprivredno prerađivačke tvrtke 'Đakovština' dd Mijo Matić i bivši član Uprave te tvrtke Paško Gašpar u pritvoru su od 8. veljače ove godine, zbog osnovane sumnje, da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave.

Teretilo ih se, uz ostalo, da su od siječnja prošle, do 25. siječnja ove godine u Đakovu naložili da se žitarice u vlasništvu Republike Hrvatske te većeg broja fizičkih i pravnih osoba, koje su bile pohranjene na skladištenje u silosima trgovačkog društva, isporučuju radi mljevenja, prerade i prodaje na tržištu. Sumnjičilo ih se da su takvim postupanjem trgovačkom društvu pribavili protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 22 milijuna kuna. Matiću i Gašparu pritvor je, odlukom istražnog suca početkom svibnja, produljen do 4. kolovoza ove godine, jer istraga još nije bila okončana, zbog provođenja iznimno složenog i opsežnog financijsko-knjigovodstvenog vještačenja te ispitivanja oštećenika. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene