Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Robert Matijević

Bivši pomoćnik ravnatelja carine započeo štrajk glađu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši je pomoćnik ravnatelja carine Robert Matijević započeo štrajk glađu.

Dok je glavni državni odvjetnik pred zastupnicima branio izvješće o svome radu, pred Saborom je štrajk glađu započeo Robert Matijević, bivši pomoćnik ravnatelja carine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže Kolektivni ugovor Sud prelomio u slučaju vrtića u Slunju: Odbačen zahtjev za zabranom štrajka radnika Radnici tvrtke Varteks prosvjednom šetnjom od tvornice do središnjeg trga izrazili su nezadovoljstvo neisplatom plaća I dalje nema rješenja FOTO Peti dan prosvjeda radnika Varteksa: "Dobili smo informaciju da je Uprava najavila odlazak"

>> Sindikati prijete velikim štrajkom u vrijeme donošenja proračuna

Želi, kaže, još jednom ukazati na loš rad i propuste Mladena Bajića, a novinarima je podijelio dokumente koje je ironično nazvao 'Sabrana nedjela Mladena Bajića'. U njima je pobrojio 13 slučajeva, koji, tvrdi, dokazuju njegove tvrdnje o Bajićevu lošem i neprofesionalnom radu.

Među tim dokumentima je slučaj zamjene zemljišta u Zagrebu u Heinzelovoj i Branimirovoj ulici. "Na dokumentu u kojem se tvrdi da je Grad oštećen u iznosu od dva do sedam milijuna kuna stoji potpis Mladena Bajića. Iako je potpisao da je tu riječ o kaznenom djelu, on nije poduzeo baš ništa da se slučaj riješi", objasnio je novinarima Matijević.

Kao "vrhunac parodije Bajićeva rada" izdvojio slučaj Geotehnike, u kojem je Hrvatskoj pred komisijom UN-a trebala biti isplaćena naknada od oko 13 milijuna dolara, no država je odustala od zahtjeva. "Bajiću je dostavljena sva dokumentacija prema kojoj je trebao istražiti tko i zašto je od toga odustao, no umjesto da to istraži, on piše premijeru i pita njega misli li da je Hrvatska oštećena", tvrdi Matijević. Bajića je prozvao da štiti organizirani gospodarski kriminal i korupciju, umjesto da se bori protiv njega.

Glavni državni odvjetnik odbacio je Matijevićeve navode, ističući da je Matijević DORH-u "kao i drugi, podnio niz informacija, koje su otišle u operativnu obradu". "Što se napravilo, napravilo se. Neki od tih predmeta su procesuirani i prije Matijevića, a neki nisu, zato što nije bilo dokaza", rekao je Bajić.

Ustvrdio je da u slučaju pisma premijeru vezanom uz Geotehniku nema ničeg spornog, te da je samo tražio da se Vlada, kao vlasnik 54 posto tvrtke, očituje o odluci Uprave da otpiše neka potraživanja u Iraku.  "Stvar se rješavala preko UN-a i to je sasvim legitimno, u tome nema nikakvih zlouporaba", naglasio je Bajić.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene