Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Adresa prebivališta je...

Objavljena imovinska kartica Mije Crnoje, ministra s najkraćim stažem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar branitelja Mijo Crnoja predao je svoju imovinsku karticu, koju je objavilo Povjerenstvo za sukob interesa.

Bivši ministar branitelja Mijo Crnoja odstupio je s navedene dužnosti u vrlo kratkom roku nakon što je istu preuzeo i nakon što je u javnost dospjela informacija da mu je adresa prebivališta na baraku u ulici Gradna 85/g u Samoboru. Bivši ministar sad je predao imovinsku karticu i iz nje je vidljivo da mu je prebivalište u Zagrebu, a ne u Samoboru.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić manevar s imovinom Turudićeva supruga kupila čak 160.000 kvadrata zemljišta: Prije njegove kandidature za šefa DORH-a sve prebacili djeci Ivan Turudić Novi glavni državni odvjetnik Što sve ima Turudić: Stan od 120 kvadrata, auto od 67.000 eura, zarađuje i od liječnika, a sad mu plaća drastično raste

Crnoja je pod stručnu spremu naveo da je magistar međunarodnih odnosa i nacionalne sigurnosti. Bivši ministar i član HDZ-a u imovinskoj kartici navodi i svoj bračni status kao oženjen te da ima djecu.

U Crnojinoj imovinskoj kartici jedan od najzanimljivijih podataka je dužina trajanja njegovog mandata kao ministra branitelja od svega 6 dana, odnosno od 22. siječnja do 28. siječnja 2016.

Crnoja tako nije dugo bio na plaći od 20.000 kuna bruto, a u imovinskoj kartici prijavio je primitak supruge u visini od 1663 kune mjesečno.

Crnoja ima i kredit u visini 22.400 eura, kojeg je uzeo na rok otplate od 362 mjeseca i s mjesečnom ratom od 82,79 eura te po kamatnoj stopi od 2 posto. Bivši ministar branitelja ima i potraživanja u visini od 304.000 kuna, a riječ je o pozajmici, kako je naveo u svojoj imovinskoj kartici.

Crnoja je u imovinsku karticu upisao dvije nekretnine, onu u Samoboru na adresi Gradna 85/g, tržišne vrijednosti 150.000 kuna i površine 655 metara kvadratnih te stan u Zagrebu, u Gornjem Stenjevcu, površine 57,60 mettara kvadratnih i tržišne vrijednosti 350.000 kuna.

Zemljište u Samoboru Crnoja navodi da je stekao "ustupanjem građevinskog zemljišta bez naknade", dok je stan u Zagrebu dobio "darovnim ugovorom".

Bivši ministar upisao je u imovinsku karticu i dva vozila, Toyotu RAV4 iz 2008. godine vrijednju 50.000 kuna, koju je kupio na kredit te Citroen Xsara iz 2000. godine, vrijedan 6000 kuna.

Crnoja je u imovinsku karticu upisao i poslovni udio u benkovačkoj tvrtki Energija Benkovac d.o.o. od 50 posto, te 100-postotni udio u tvrtki Rumica Usluge d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu. Isto tako, bivši je ministar prijavio i posjedovanje 20 dionica Eko Južnog Jadrana d.d. iz Ploča, čija je nominalna vrijednost 1000 kuna po dionici.

Osim toga, Crnoja je i član nadzornog odbora Braniteljske udruge Zavjet i NK Dubrava Tim Kabel.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene