Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenule posao

Bivše radnice Kamenskog imaju pune ruke posla: 'Nećemo ni na godišnji'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon mjeseci borbe za plaću, štrajka glađu, nezaposlenosti, bivše radnice Kamenskog danas imaju priču o uspjehu. Osnovale su udrugu u kojoj šivaju, izrađuju nakit i ukrase. U samo nekoliko dana otkako smo izvijestili o njima, zatrpani su narudžbama zainteresiranih građana.

Marljive ruke bivših radnica Kamenskog ponovno stvaraju kvalitetnu odjeću. 'Super nam je. Evo, posla je previše, nećemo ni na godišnji', kazala je Mira Horvat. Osnovale su udrugu, i građanima ponudile krojačke usluge. Nakon priče o njima u samo tri dana stigle su im ove narudžbe za popravak odjeće.

Pročitajte i ovo Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti Slika nije dostupna ATRAKTIVNA LOKACIJA Ruši se Kamensko: Na mjestu uništene tvornice niknut će luksuzni stanovi

Ljudi masovno dolaze na vrata, vesele se kad nas nađu. Zatrpani smo s puno posla, ne znamo kud bi od posla, ali smo zadovoljni', kazala je Lidija Dugajić.

>> Trebate dobru krojačicu? Radnice Kamenskog vas čekaju raširenih ruku!

Pokucao im je danas i predsjednik. 'Moram izraziti svoje divljenje gospođama koje su zaista u teškim trenucima za sebe i svoje obitelji evo našle hrabrosti i snage da naprave jedan novi početak i mislim da možemo biti na njih ponosni i ono što je obaveza, pomoći im u tome', kazao je Josipović.

Udruga za sada zapošljava tek 4 radnice, dok ostale volontiraju. Posjet predsjednika Josipovića ali i gradonačelnika Bandića, donio je obećanje. 'Ja ću okupiti jedno društvo prijatelja da pomognemo da im se nabavi neki stroj da prošire svoju aktivnost', kazao je Josipović.

Građani su već dali svoj doprinos. 'Ja sam šivala malo na toj mašini, snahe više ne žele. Što će doma stajati, tu će ipak dobro doći', kazala je Vesna Suvajac, gospođa koja je darovala šivaću mašinu. Sa svakim šavom, ove žene ponovno vjeruju u bolje sutra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene