Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povlači se iz javnog djelovanja

Bivša supruga prijavila Lalovca za obiteljsko nasilje, on odgovara: "Nisam nikakav nasilnik"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša supruga Borisa Lalovca, nekadašnjeg SDP-ovog ministra financija, rekla je u snimci objavljenoj u srijedu navečer na Osječkoj televiziji da ju je Lalovac fizički maltretirao zbog čega ga je prijavila policiji.

Razgovarali smo i sa samim Lalovcem koji kaže da to nije istina i da ima dokaze kojima to može potkrijepiti. O svemu je danas iznio svoju stranu priče priopćenjem koje će poslati medijima.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 MJERE POMOĆI U KORONAKRIZI Ministar: ''Utvrđene su nepravilnosti, poslodavci će morati vratiti novac u proračun'' Peđa Grbin, predsjednik SDP-a BORBA S RASTOM CIJENA "Štit najugroženijih": SDP predstavio paket mjera za borbu protiv inflacije

U emisiji Osječke televizije bivša supruga SDP-ovog Borisa Lalovca i nekadašnjeg ministra financija Tončika Anastasia iznijela je ozbiljne optužbe na račun bivšeg supruga. Pred kamerama je rekla da ju je Boris Lalovac fizički zlostavljao te da ga je zbog obiteljskog nasilja u rujnu 2016., par dana nakon održavanja Parlamentarnih izbora, prijavila policiji.

Kontaktirali smo i Borisa Lalovca koji nam je poručio da nije obiteljski nasilnik te da će istinu morati dokazati sudskim putem. "Suočen s teškim neutemeljenim optužbama za obiteljsko nasilje koje je u javnost plasirala moja bivša supruga s kojom sam u brakorazvodnoj parnici, do daljnjega se povlačim iz bilo kakvog javng djelovanja. Stojim na raspolaganju svim institucijama, a medije i javnost molim da do okončanja cijelog postupka budu odgovorni prema našim obiteljima. Nisam obiteljski nasilnik, ali ću istinu morati dokazati sudskim putem", rekao je Lalovac za DNEVNIK.hr.

Tončika Anastasia tvrdi da je supruga prijavila policiji par dana nakon održavanja Parlamentarih izbora jer, kako kaže, nije željela utjecati na ishod samih izbora. O svemu je, rekla je u emisiji, obavijestila i tadašnji vrh SDP-a: Zorana Milanovića, Milanku Opačić i Igora Dragovana. Nazvali smo Igora Dragovana koji je tada bio glavni tajnik SDP-a. U telefonskom nam je razgovoru rekao da osobno nikada nije komunicirao s gospođom Lalovac. Pokušali smo doći i do Milanke Opačić no nije bila dostupna.

Iz Ureda za odnose s javnošću SDP-a prvotno je poslano priopćenje da će Boris Lalovac dati izjavu za medije u Splitu, danas u 10 i 30 sati u prostorijama stranke. No presicu su otkazali na savjet odvjetnika radi zaštite malodobnog djeteta.

Lalovac je umjesto toga poslao kratko priopćenje za medije:

"Navodi moje supruge izneseni u televizijskoj emisiji Bujica su potpuna neistina.  Žao mi je da moja supruga smatra potrebnim naše obiteljske odnose rješavati na ovakav način, ali ja ne mogu, ne smijem i ne želim ulaziti u motive njezinih postupanja. Jedini tko trpi štetu od iznošenja takvih neistina je naš maloljetni sin. Zbog zaštite dobrobiti našega djeteta o ovoj temi više neću javno istupati“, kazao je Lalovac.

SDP najoštrije osuđuje nasilje nad ženama u društvenom i obiteljskom životu i zalaže se da se svi slučajevi obiteljskog nasilja pred nadležnim institucijama što prijeriješe. Tešku obiteljsku situaciju SDP-ova zastupnika Borisa Lalovca i njegove supruge, ne možemo i ne smijemo komentirati, ali i u ovom slučaju pozivamo nadležne institucije da i taj slučaj što prije istraže


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene