Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja u 'prljavu igru'

Bivša ministrica Holy podnosi kaznenu prijavu DORH-u zbog neovlaštenog prisluškivanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirela Holy, bivša ministrica zaštite okoliša, danas podnosi kaznenu prijavu DORH-u, zbog sumnji kako ju je netko nezakonito prisluškivao.

Podsjetimo, Holy je podnijela ostavku nakon što je u javnost dospio njezin e-mail, u kojoj se ona po stranačkoj, SDP-ovskoj liniji zauzela za jednu djelatnicu HŽ-a.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem

>> Sve glasnije tvrdnje o umiješanosti HNS-a u otkrivanje pogreške Holy

Holy je istaknula da prijave Državnom odvjetništvu i MUP-u podnosi zbog sumnje na neovlašteno prisluškivanje i nadzor elektroničke pošte, čime joj je prekršeno pravo zaštite privatnosti, što je, istaknula je, temeljno ljudsko pravo zajamčeno Ustavom Republike Hrvatske.

Holy podnosi kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja kako bi se utvrdilo tko je i na koji način imao uvid u njezin stranački mail i tko ga je zlonamjerno distribuirao.

Slučaj Holy dogodio se neočekivano, a stručnjaka za resor zaštite okoliša nema previše, što je velik problem za premijera Milanovića. Tu je i niz interesa koje treba pomiriti. No, premijera ne muči samo slučaj Holy, on je pod povećalom javnosti, ali i oporbe i zbog odmora u vili poduzetnika Emila Tedeschija.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene