Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Sporni intervju

OREPIĆ O PREMIJEROVOJ KRITICI ''Bitno je naglasiti nekoliko stvari...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Orepić kaže da razumije premijerovu poruku.

Ministar Vlaho Orepić danas je u Saboru gdje se raspravlja o proračunu za 2017. godinu. Novinari su ga pitali da prokomentira kritiku premijera Andreja Plenković zbog njegovog kritiziranja Ustavnog suda.

Pročitajte i ovo Mato Palić i Sanja Barić Vladavina prava Ustavni stručnjaci pozdravili odluku: "Bravo za Ustavni sud, adios za mandat", "To je to" Ustavni sud odlučio: Zoran Milanović ne može biti premijer Izbore ne dovode u pitanje Pročitajte cijelo upozorenje Zoranu Milanoviću koje je objavio Ustavni sud

''Tu je iznimno bitno naglasiti nekoliko stvari. Prva stvar, ja sam problematizirao poruku koju odašilje Ustavni sud svojim načinom izbora pojedinih članova, a posebno jednog'', rekao je Oprepić i nastavio.

''Drugo što je bitno naglasiti je da ta poruka koju odašilje sud, ta poruka nepovjerenja u Ustavni sud i na taj način nepovjerenja u sudbenu vlast, te poruke su svjesni svi, kako narod, kako ljudi iz politike. Treće što je bitno naglasiti, niti u jednom trenutku mi nije palo na pamet niti želim utjecati na rad ustavnog suda pa niti sudbene vlasti. Naprotiv, mislim da sve što sam rekao je u prilog tome je da se otkloni ta poruka koje su svjesni svi građani i cijelo političko biće RH'', kaže Orepić.

''Poruku premijera ne bih komentirao jer mi je jasna, razumijem je. Poruke svih ostalih vežite uz njihove interesne pozicije pa će biti zanimljivo prepoznati kome i kojim strukturama je do jednog daljneg demokratskog iskoraka RH, a kome ne'', rekao je u Saboru ministar Vlaho Orepić.

Plenković: Vlada i ja se moramo ograditi

Podsjetimo, na sjednici Vlade u četvrtak premijer Plenković osvrnuo se na intervju koji je ministar Orepić daj tjedniku Globus, a u kojem je suce Ustavnog suda prozvao za pristranost.

"Intervju koji je dao ministar Orepić izravni je napad na Ustavni sud. Vlada i ja se moramo ograditi od tog intervjua u kojem se neprimjereno govori o ustavnim sucima. On ne predstavlja službeni stav Vlade. Obavio sam razgovor s ministrom Orepićem i upozorio ga da takve izjave ne mogu dolaziti od članova Vlade, Ustavni sud mora raditi bez pritisaka politike", poručio je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene