Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve za boljitak stranke

Bitka za Veliku Goricu: HDZ mijenja retoriku i priznaje greške

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utrci za gradonačelničke fotelje, Velika Gorica jedna je od strateških pozicija na nadolazećim lokalnim izborima. Za HDZ to znači bitku za očuvanje jedno od dva gradonačelnička mjesta koja ima u velikim gradovima.

No, da nešto u velikogoričkom HDZ-u ne štima, pokazuje i to da se na predstavljanju kandidata za gradonačelnika, predsjednik stranke Tomislav Karamarko nije pojavio, unatoč tomu što je oko lokalnih izbora maksimalno angažiran.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u stožeru HDZ-a Objava nakon rezultata Oglasio se Plenković: "Uskoro ćete saznati s kim ćemo imati većinu" Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

>> Rajko Ostojić: Iz aviona se vidi da Bandić i HDZ već godinama koaliraju

Osmijesi na licima prikrivaju dojučerašnje ozbiljne sukobe u goričkom HDZ-u. Ogranak je raspušten nakon što je Ivan Šuker pokušao u gradonačelničku fotelju pogurati svog favorita Stjepana Zagorca.

'Odlika obitelji je da u problemima nađu rješenja i da krenu rješavati. Upravo smo mi to napravili u Velikoj Gorici i pružili smo ruku svima', kaže Rudolf Vujević, voditelj povjerenstva koje upravlja ogrankom. Iako ključan grad za najveću oporbenu stranku, na predstavljanje kandidata za gradonačelnika iz središnjice HDZ-a stiže tek skromna potpora, potpredsjednik stranke Dražen Bošnjaković.

Uz Zadar, Velika Gorica je jedini veliki grad u kojem mjesto gradonačelnika ima HDZ. Novi mandat zaslužuju, jer su kažu, dobro vodili grad. 'Prošlu 2012. godinu završili s dobitkom, sa suficitom od skoro 20 milijuna kuna', ističe velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

O protukandidatima ima jasno mišljenje. 'Prijepodne gore u Saboru dižu ruke za zakon, za ono što nama opterećuje život, a onda poslijepodne dolaze u našu Veliku Goricu obećavati da će biti bolje. Ja sam im rekao u gradskoj vijećnici, kako možete biti takvi licemjeri?', naglasio je Barišić.

Za bolji rejting stranke jedan o novih pristupa HDZ-a je i priznavanje pogrešaka. Pogreške iz prošlosti stajale su ih parlamentarnih izbora. Za tri mjeseca testirat će uspjeh ove nove retorike.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene