Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Franković protiv Dujmovića

Bitka za Dubrovnik: HDZ i HNS najljući neprijatelji u borbi za grad, no na nacionalnoj razini...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U jednom od najbogatijih gradova u Hrvatskoj, u Dubrovniku, bitka za gradonačelničko mjesto između HDZ-a i HNS-a.

Šefu HDZ-a koji je poslijepodne proveo u Dubrovniku HNS nije sporan za suradnju na nacionalnoj razini, no na krajnjem jugu te dvije stranke su najljući neprijatelji.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Zanimljiva imena Pogledajte tko se sve našao na HDZ-ovim listama: Stranci prijeti kazna Preminuo Ivo Jelić Ivo Jelić Preminuo bivši saborski zastupnik i prvi predsjednik HDZ-a u Dubrovniku

U gradu s oko 40.000 stanovnika i proračunom od gotovo 600 milijuna kuna građani ipak imaju briga.

U borbi za mjesto gradonačelniak koji će rješiti sve probleme Dubrovčana su HDZ-ov Mato Franković i HNS-ov Valentin Dujmović - odabranik bivšeg grasdonačlenika Andre Vlahušića, koji se na ovim izborima nije mogao kandidirati.

"Ja ću se savjetovati i s gospodinom Vlahušićem, ali i svima drugima, rekoa sam imat ću i savjet umirovljenika, ali sve odluke ću sam donositi", poručuje Dujmović.

Tri dana prije izbora šef HDZ-a Andrej Plenković je opet na jugu, u posjetu najavljenom kao druženje s građanima, no u stvarnosti, bilo je to druženje s članovima HDZ-a.

U jednom od najbogatijih gradova u Hrvatskoj obećanja slična kao i u onim najsiromašnijim gardovima. Rješavanje problema vode, kanalizacije, prometne izoliranost...

"(Treba) Dovršiti pročistač pitke vode, svaka obitelj zaslužuje čistu, pitku vodu", ističe Dujmović.

"Infrastrukturu graditi europskim fonovima, riješiti pitanje vodoopskrbe do svake kuće, kanalizacijsku mrežu", kaže pak Franković.

Tu su i obećanja o kvaliteti života i rastućem turizmu koji bi usokoro mogao postati neodrživ.

Mato Franković u drugi krug je ušao s 32 posto glaosva, a Valentin Dujmović s 16 posto. HDZ je uvjeren u pobjedu, no u HNS-u poručuju kako 8 godina vode Dubrovnik i to imaju namjeru i dalje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene