Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitski HNK

Biste velikana: 'Ispraveljna rupa u sjećanju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povodom početka kazališne sezone, u Splitskom HNK danas su svečano otkrivene biste troje velikana hrvatskog i splitskoga glumišta - Zdravke Krstulović, Josipa Gende i Borisa Dvornika.

Bistu Zdravke Krstulović izradila je Marija Ujević-Galetović, autor biste Borisa Dvornika je Kuzma Kovačić, a Josipa Gende Kazimir Hraste. U splitskom kazalištu tvrde da je na ovaj način ispravljena 'rupa u sjećanju' koja je nastala, te najavljuju da je ovo samo početak akcije. Mnogo je velikih umjetnika koji bi na ovaj način trebali dobiti svoje mjesto. Svečanosti su danas, uz brojne umjetnike, gradske i županijske dužnosnike, prisustvovali i članovi obitelji ovih velikih glumaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Čovik i po' Devet mjeseci nakon smrti objavljen album Borisa Dvornika Slika nije dostupna 'Nema više Borisa, nema Dina, povuklo se more...'

'Boris u mlađim danima kako bi on tio, bio bi sretan da je tu negdje rekao bi, a bravo, bravo, dobro ste me napravili, nisam debeo, mlad sam i tako dalje, svakako jako dobro', rekla je Diana Dvornik, supruga Borisa Dvornika. 'Ja sam osobno osjećao to kao svoju ljudsku, građansku i intendantsku, ali prije svega kolegijalnu glumačku obvezu da te ljude, te velike ljude s kojima sam imao sreću odrastati, glumiti, vratim u kazalište, evo to smo napravili i to je sad početak jedne akcije jer je napravljena jedna rupa u sjećanju', rekao je Milan Štrljić, intendant splitskog HNK.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene