Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Luda vijetnamska kuća'

Hotel s ljestvice TOP 10 najneobičnijih građevina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kći bivšeg vijetnamskog predsjednika odlučila je u gradu Dalatu u južnom Vijetnamu izgraditi vrlo neobičnu građevinu, danas hotel, koji je u cijelom svijetu poznat kao 'vijetnamska luda kuća' (Ngôi nhà quái dị).

U ovom se hotelu moguće smjestiti u sobi pećini, ili u sobi prepunoj divovskih paukovih mreža. A u ogromnoj betonskoj žirafi smjestila se hotelska soba za čaj i odmor.

Pročitajte i ovo Kamion u kojem je kod Londona pronađeno 39 tijela (Foto: AFP) - 2 Nastavljaju se uhićenja Identificirane prve žrtve kamiona smrti kod Londona: U Vijetnamu policija uhitila osmero ljudi Kamion u kojem je kod Londona pronađeno 39 tijela (Foto: AFP) - 3 Potvrdila policija Migranti pronađeni u hladnjači su Vijetnamci: Osim vozača, za ubojstva optužen još jedan muškarac

>> Ovo je najopasnija pješačka staza na svijetu

Kuća iz bajke s uzorom u Gaudiju i Daliju

Velika građevina nalikuje na po malo zastrašujuće divovsko stablo, na kojem su smještene brojne životinje, divovske gljive i kukci. Ovo je prava kuća iz bajke koja će probuditi svačiju maštu. Neobičnu ideju vijetnamske arhitektice Dang Viet Nga uspoređuju s remek djelima Gaudija i Salvador Dalia. Kuća je otvorena za javnost 1990. godine, od kada je, prema kineskom časopisu People's Daily, na listi 10 najneobičnijih građevina svijeta.

Kako naći hotelsku sobu?

Nimalo lak zadatak pred vas stiže kada trebate pronaći svoju hotelsku sobu. Tada počinje prava avantura jer su sobe raštrkane u nekoliko neobičnih objekata, od kojih su neki povezani klimavim mostovima. U svakoj se građevini nalazi mreža zaobljenih hodnika (ili bolje rečeno tunela) i stepeništa neobično oblikovanih i nejednakih stepenica. Dobro pripazite pri svakom koraku!

U hotelu postoji deset soba, od kojih svaka ima za temu drugu životinju. Možete se smjestiti u tigrovoj ili orlovoj sobi, u klokanovoj sobi u čijem je tobolcu pravi kamin.

Jednom kada, ili bolje rečeno AKO nađete svoju sobu, mogla bi vas iznenaditi činjenica da noć trebate provesti u spilji ili vam je krevet na vrhu ljestvi u nekom skrovitom kutku. Soba može biti prepuna neobično lomljenih ogledala ili divovskih papirnatih mravi koji odmaraju po zidovima (u tom ste slučaju naravno u mravinjaku, odnosno u mravljoj sobi, u kojoj mravi simboiziraju vrijedne Vijetnamce).

Najskuplje i najneobičnije sobe su cijenjene i do 70 dolara na noć. Hotel je moguće uz naplatu i obići turistički, bez da se u njemu smjestite. Obilazak ove građevine jedno je vrlo neobično i maštovito iskustvo! Prava luda vijetnamska kuća... (Svjetskiputnik.hr)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene