Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski biskupi upozoravaju

"U obrazovnoj reformi previše je informatike a Istanbulska konvencija uvodi rodnu ideologiju"

Hrvatski biskupi poslali otvoreno pismo o temeljnim vrednotama obrazovanja i obitelji (Foto: Dnevnik.hr)
Hrvatski biskupi poslali otvoreno pismo o temeljnim vrednotama obrazovanja i obitelji (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prof. dr. Vladimir Dugalić (Foto: Dnevnik.hr) Prof. dr. Vladimir Dugalić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Hrvatski biskupi poslali otvoreno pismo o temeljnim vrednotama obrazovanja i obitelji (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Hrvatskim biskupima smeta najavljena reforma obrazovanja. Pročitali su kurikulum i previše im je tamo informatike i tehnologije 21.stoljeća, nauštrb hrvatskog jezika, povijesti i vjeronauka.

Hrvatski biskupi žele i da se u obiteljskom zakonu jasno formulira definicija obitelji kao zajednica žene i muškarca, a brine ih i što Istanbulska konvencija odvaja pojmove rod i spol te ne definira pojam rodni identitet.

Pročitajte i ovo Mons. Dražen Kutleša Dražen Kutleša Novi zagrebački nadbiskup prvi put se pojavio u javnosti: Bozaniću zahvalio posebnim poklonom Slika nije dostupna Glasnogovornik HBK O pismu biskupa: ''Nedjelja je još uvijek kod nas ugrožena''

"Ne možemo se oteti dojmu da se ovdje na jedan prikriven način ipak uvodi rodna ideologija nacionalni zakonodavni sustav i obrazovni sustav. Tim više što su neki pojmovi nedefinirani i nejasni", rekao je Vladimir Dugalić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Osijeku.

"Pada, recimo, djeca moraju učiti i o femama i bačevima i ne znam čemu. Oprostite, to je za kršćane, za nas, ne samo neznanstveno, nego i neprihvatljivo", dodao je Dugalić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene