Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treba ojačati solidarnost'

Biskupi pozivaju na očuvanje stabilnosti u zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije sa zabrinutošću se osvrnulo na aktualna zbivanja u hrvatskome društvu te, u današnjem priopćenju pozvalo političare, gospodarstvenike, javne medije i sve ostale odgovorne čimbenike u zemlji da daju svoj doprinos očuvanju mira i stabilnosti te jačanju zajedništva.

Kako se ocjenjuje u priopćenju, upućenom u povodu jučerašnje sjednice toga tijela, nalazimo se u prijelomnom vremenu u kojem treba sačuvati razboritost i trijeznost te ojačati solidarnost jer nam predstoje važne odluke koje će dugoročno odrediti našu budućnost. Članovi Stalnog vijeća HBK-a pozivaju sve ljude dobre volje na jačanje svijesti o svojoj suodgovornosti za opće dobro svoga naroda i države.

Na dnevnom je redu sjednice bila i priprema pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj te program 42. plenarnoga zasjedanja HBK-a koje će se održati od 29. do 31. ožujka u Zagrebu.

Članovi Stalnoga vijeća upoznati su s poduzetim aktivnostima u sklopu priprema za Papin pohod s posebnim osvrtom na susret Svetoga Oca s predstavnicima kulture, znanosti i javnoga života u Hrvatskome narodnom kazalištu, zatim na susret s mladima na Trgu bana Josipa Jelačića te misno slavlje na hipodromu u sklopu Nacionalnoga susreta hrvatskih katoličkih obitelji. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BRIGA ZA ČOVJEKA Plenković se sastao s biskupima u Banskim dvorima: Sad i HBK poziva na cijepljenje Slika nije dostupna "Iustitia et pax" Biskupi pozvali građane da izađu na predsjedničke izbore, objavili i kakve programe podupiru

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene