Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka povodom Male Gospe

Biskup Jezerinac pozvao građane da ne poštuju hrvatski zakon

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zakon koji odabrava pobačaj ne treba poštivati, poručio je vojni biskup Juraj Jezerinac.

'Živimo u vremenu kada su mnoge vrijednosti dovedene u pitanje, pa tako često u medijima možemo čuti da je slobodno ubiti začeto dijete, a najgore je što su takvi stavovi i zakonski odobreni. Takav zakon ne treba poštivati, kršćanin treba biti podložan samo svojoj savjesti. Temelj sretne budućnosti našeg naroda je obitelj koja snagom ljubavi rađa život odgajajući moralno jake osobe', poručio je biskup Jezerinac povodom jučerašnje proslave Male Gospe u Solinu., javlja IKA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP-ov prijedlog U Saboru o izmjenama zakona o prekidu trudnoće: "Nije isto kada nastaje ljudski život i kada nastaje ljudska osoba" Sanja Barić nema mjesta prizivu savjesti Ustavna stručnjakinja o slučaju Čavajda: "U slučaju da RH ne poštuje zakone i Ustav, ova nesretna gospođa će to morati učiniti u Sloveniji. A potom će Hrvatska odgovarati"

Kada bi se tako činilo, rekao je Jezerinac, ne bi se zatvarale naše škole i Hrvati nestajali. 'Zabrinjava podatak da za 30 godina u Hrvatskoj neće biti radno sposobnih jer će većina ljudi biti stara. Tome pridonosi i 40.000 registriranih abortusa. Svi to znaju, međutim nitko ništa ne poduzima', rekao je Jezerinac.

'Nisu nas mogli uništiti mnogi neprijatelji pa sada sami sebe uništavamo. Ljudskom životu pristupajmo odgovorno, kao vjernici živimo istinu vjere i bit ćemo na strani života. Kriza vjere dovodi do propasti na ljudskom, političkom i gospodarskom polju. Primjer vjere neka nam bude vjera naših branitelja, a njihova pobjeda koja nas je dovela do slobode sve govori', rekao je biskup Jezerinac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene