Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Birimiša ponovno može biti odvjetnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša, osumnjičena za "pranje novca" stečenog preprodajom droge narko skupine s Korčule predvođene Jakšom Cvitanovićem Cvikom, ponovno može otvoriti svoj odvjetnički ured jer joj je Upravni odbor Hrvatske odvjetničke komore (HOK) ukinuo suspenziju.

"Upravni odbor ukinuo je odluku Izvršnog odbora o suspenziji i vratio slučaj na ponovno odlučivanje", potvrdio je predsjednik HOK-a Leo Andreis. 

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Slika nije dostupna Ani Birimiši komora ukinula suspenziju

No, čelni čovjek Komore nije znao reći kakvo je obrazloženje
odluke jer, kako je rekao, ono još nije napisano.

O slučaju dubrovačke odvjetnice Izvršni odbor će kao
prvostupanjsko tijelo ponovno odlučivati početkom travnja. 

Taj je odbor u veljači jednoglasno donio odluku o suspenziji Birimiše do okončanja stegovnog postupka koji je pokrenut nakon što je USKOK podnio kaznenu prijavu.

Andreis je pojasnio da odlučivanje o suspenziji nije povezano sa stegovnim postupkom koji se protiv dubrovačke odvjetnice vodi pred Disciplinskim sudom.

"Taj postupak se nastavlja bez obzira na odluku o ukidanju
suspenzije", kazao je.

Na još nepotvrđenu vijest da joj je ukinuta suspenzija Ana Birimiša je u subotu za Slobodnu Dalmaciju izjavila kako su je "pokušali diskreditirati i privatno i službeno", ali da će ona i dalje raditi svoj posao najbolje što zna.

Jedan od njezinih odvjetnika izjavio je da je odluka bila očekivana jer sve utvrđene činjenice u dosadašnjoj istrazi govore da je ona nevina.

Birimišu se sumnjiči da je usko surađivala s Cvikom i da je novac dobiven iz njegovih poslova "prala" kupujući nekretnine i drugo. 

U istrazi je opovrgnula da je raspolagala s najmanje dva milijuna kuna "zarađenih" preprodajom droge.

Istraga protiv Cvitanovića, kao organizatora, te ostalih pripadnika navodne zločinačke organizacije koja je, kako tvrdi USKOK, preprodavajući heroin na Korčuli pribavili najmanje 10 milijuna kuna, pokrenuta je u studenome prošle godine.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene