Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HGSS pretražuje teren

Biokovo: Nastavlja se potraga za nestalim Poljakom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom vikenda se intenzivno tragalo za nestalim turistom, a u potragu se uključio i pas tragač . Poljski turist Krzysztofor Marek Wozniak nestao je 3. kolovoza kada se uputio na Biokovo. Od tada mu se gubi svaki trag.

Hrvatska gorska služba spašavaljanja nastavila je danas potragu za nestalim poljskim turistom Krzysztoforom Marekom Wozniakom. Tijekom vikenda intenzivno se tragalo za nestalim Poljakom, a za danas se predviđa selektivno pretraživanje terena na dijelovima za koje su rezultati analize pokazali da ih treba dodatno pregledati. 

Pročitajte i ovo Spašavanje migranata iz Kupe HGSS i policija VIDEO Dramatična akcija: Zapeli na slapu u Kupi, spašavali ih po noći Spašavanje pastira Upješna akcija HGSS spašavao pastira na Biokovu, angažiran i helikopter

GSS traga za Poljakom koji je u nedjelju krenuo na Biokovo

U potragu tijekom vikenda uključilo se više od 130 članova HGSS-a iz Makarske, Splita, Šibenika, Orebića, Sinja, Kaštela, Solina, Dugopolja, Brača te HGSS Posušja iz BiH. Potrazi su se pridružila i vatrogasna društva s Makarske rivijere, Državna vatrogasna intervencijska postrojba, zaposlenici Parka prirode Biokovo te brojni planinari.

Pretraživalo se zaleđe Krvavice i Baške Vode, šire područje Basta te rubni dijelovi Parka prirode Biokovo. U subotu se u potragu ponovno uključio i helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplostva (HRZ).

Iz HGSS-a poručuju da su spasiteljima posao otežavali nepovoljni vremenski uvjeti, ali i akcije spašavanja koje su se odvijale tijekom petka i subote, istodobno s potragom za nestalim Poljakom. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene