447627
447627
447627
447627
447627

Silvano Hrelja - Bivši sindikalist s Narodnom koalicijom traži povratak na vlast

  • , 22.08.2016., 14:17
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja bivši je sindikalist, hrvatski branitelj i sudionik Oluje.

 
 
 
 
Silvano Hrelja (Foto: Sanjin StrukicPIXSELL)
Silvano Hrelja (Foto: Sanjin StrukicPIXSELL)

Silvano Hrelja je rođen 14. ožujka 1958. godine u mjestu Hreljani kod Žminja. Srednju je školu završio u Zagrebu, gdje je završio i Višu tehničku školu za sigurnost pri radu i zaštitu od požara.

Radio je u brodogradilištu Uljanik gdje se aktivirao i u Sindikatu metalaca, gdje ubrzo postaje glavni povjerenik sindikata.

Sudionik je Oluje i hrvatski branitelj.

Saborski zastupnik HSU-a postaje 2003. godine, kada postaje i potpredsjednik stranke, te predsjednik Županijske organizacije HSU-a Istarske županije. U Sabor je ponovno izabran na parlamentarnim izborima 2007. godine.

Za predsjednika HSU-a izabran je prvi put na 7. Skupštini HSU-a 14. ožujka 2008. godine, a to mu je mjesto potvrđeno i na 11. redovitoj i izbornoj skupštini 6. svibnja 2016.

Silvano Hrelja (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

16. srpnja 2016. godine čelni ljudi stranaka udruženih u Narodnu koaliciju potpisali su u Zaboku sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće izvanredne parlamentarne izbore.

Silvano Hrelja tada je ocijenio kako bi potpisivanje moglo označiti povijesnu prekretnicu Hrvatske, ustvrdivši kako nam treba 'bolja, ljepša i pametnija Hrvatska', koja napreduje, štiti slabije i blista dalje.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika je oženjen i otac je dvoje djece.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se