Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osnovao stranku

Biografija: Predsjednički kandidat Milan Kujundžić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Kujundžić godinama je bio član HDZ-a, a nakon izlaska iz te stranke osnovao je Hrvatsku zoru - stranku naroda.

Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku,  Milan Kujundžić rođen je 1957. godine u selu Ivanbegovina nedaleko Imotskog u kojem je završio srednju školu.

Nakon gimnazije upisao je Pravni fakultet, ali nakon završene prve godine prebacuje se na Medicinu. Diplomirao je na zagrebačkom Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1982. godine. Sedam godina kasnije stekao je titulu magistra znanosti, a 1992. godine obranio je doktorsku disertaciju. Od proljeća 1993. do proljeća 1994. bio je na postdoktorskoj stipendiji u Oklahoma Transplantation Institute u SAD-u.

Po zanimanju je liječnik, specijalist je interne medicine i subspecijalist gastroenterologije. Od 1996. godine pročelnik je Zavoda za gastroenterologiju u Kliničkoj bolnici Dubrava u kojoj je od 2004. do 2012. godine obašao i dužnost ravnatelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O rezultatima izbora Izvanredne vijesti Nove TV u 15 sati Slika nije dostupna Zanimljivi govori VIDEO Donosimo prve izjave kandidata nakon objave rezultata

Predstavljanje programa Milana Kujundžića

U razdoblju od 1990. do 2004. godine bio je glavni tajnih Hrvatskog liječničkog sindikata, a tijekom 2004. četiri je mjeseca bio pomoćnik tadašnjem ministru zdravstva Andriji Hebrangu.  Objavio je više od 150 radova u kojima je naveden kao autor ili koautor, a urednik je i koautor nekoliko knjiga. Dobitnik je najvišeg odličja Internacionalne lige humanista.

Među ostalim, izvanredni je profesor na Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu i na Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta u Mostaru. Profesor je i na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Kujundžić je od 1992. do 2013. godine bilo član Hrvatske demokratske zajednice, a nakon izlaska iz HDZ-a osnovao je Hrvatsku zoru - stranku naroda čiji je predsjednik.

U braku je sa suprugom Tatjanom, također liječnicom, a roditelji su dvoje djece.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene