Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivist Živog zida

Biografija: Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sinčić je najmlađi kandidat ua predsjednika republike, a ističe se i najskromnijom imovinskom karticom. Tvrdi da je sudjelovao u sprječavanju stotinjak deložacija.

Ivan Vilibor Sinčić predsjednički je kandidat Živog zida i ujedno najmlađi kandidat za predsjednika Republike Hrvatske - ne samo na ovim izborima nego i u povijesti.

Rođen je u Karlovcu 1990. godine, a u rodnom gradu završio je Matematičku gimnaziju nakon čega upisuje Fakultet elektrotehnike i računarstva, smjer automatizacija.

Kao svoju misiju navodi oslobođenje Hrvatske od dužničkog ropstva i kreditnog sustava. Sudjeluje u radu organizacije 'Živi zid' s čijim članovima radi na sprječavanju deložacija građana, a prema vlastitom priznanju kao aktivist Živog zida privođen je pet puta. Navodi i da je kao aktivist spriječio stotinjak deložacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostvareni rezultat 'U lovu' na Sinčićeve glasove Slika nije dostupna O rezultatima izbora Izvanredne vijesti Nove TV u 15 sati

Tko je Ivan? Ima 25 godina i jedan je od četiri kandidata za predsjednika Hrvatske!

Sinčič je dopredsjednik Udruge za zaštitu i pomoć žrtvama deložacija 'Stop deložacijama', a aktivno je sudjelovao u prosvjedima protiv HDZ-ove Vlade 2011. godine. Bio je na čelu liste Saveza za promjene na prošlim lokalnim izborima.

Trenutno je zaposlen u jednoj privatnoj projektantskoj tvrtki, a osim po godinama, među ostalim kandidatima ističe se i najskromnijom imovinskom karticom - vlasnik je poljoprivrednog zemljišta vrijednog 3000 kuna, te prima mjesečni honorar od tek 3500 kuna.

Ime Vilibor sam si je dodao prije nekoliko godina. Za razliku od većine svojih vršnjaka ne voli izlaske, a zaručen je za Vladimiru Palfi, također članica Živog zida.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene