453964
453964
453964
453964
453964

Bivša stjuardesa, "žena godine" i šefica zagrebačkog turizma

  • , 18.10.2016., 13:36
  • Autor:
  • komentara

O Martini Bienenfeld govorilo se kao o potencijalnoj ministrici turizma, no Andrej Plenković odlučio je da će na čelu tog resora biti Gari Cappelli.

 
 
 
 
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Bienenfeld je prije dvadeset godina radila kao stjuardesa u Croatia Airlinesu te je  jedna od najmlađih šefica kabinskog osoblja i instruktora, što joj je omogućilo brzo napredovanje u karijeri.

Radila je i u Generalturistu, a kako je naglašavala, njezini su poslovi uvijek bili vezani uz turizam.

Svi poslovi vezani uz turizam

Studirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te je stekla stručni naziv diplomiranog romanista i informatologa (smjer muzeologija), a 2004. godine završava poslijediplomski znanstveni studiji, smjer „Međunarodni turizam u nacionalnoj ekonomiji“ na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te stiče akademski stupanj magistra društvenih znanosti.

Na poziciju direktorice TZGZ-a dolazi sa mjesta Voditeljice Odjela za turizam pri Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba, koji obavlja poslove provođenja strategije razvoja turizma, izrade planova, predlaganja mjera poticanja investicijskih aktivnosti u turizmu te brojne druge aktivnosti vezane za turizam Zagreba i Hrvatske.

Nagrađena titulom "Žena godine"

Martina Bienenfeld stoji iza projekata kao što su "Advent u Zagrebu" koji je proglašen najboljim u Europi prema izboru nezavisnog portala European Best Destination, koji je naš glavni grad izabrao u konkurenciji od 20 europskih gradova.

U organizaciji časopisa Zaposlena prošle je godine nagrađena titulom "Žena godine", a njen je rad  rad po ocjeni žirija pridonio da Zagreb postane sjajna hrvatska turistička destinacija.

Bila je u braku s poznatim poduzetnikom Jakovom Bienenfeldom s kojim ima blizance. Jakov Bienenfeld preminuo je u veljači ove godine nakon duge i teške bolesti

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se