453960
453960
453960
453960
453960

Tko je novi ministar uprave?

  • , 18.10.2016., 20:17
  • Autor:
  • komentara

Ivan Kovačić je rođen 25. travnja 1974. godine u Splitu. Živi u Lokvi Rogoznici sa suprugom Danijelom i sinom Filipom.

 
 
 
 
Ivan Kovačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Ivan Kovačić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Do ulaska u Sabor u prosincu 2015. godine Ivan Kovačić je bio zaposlen na Studiju dentalne medicine Medicinskog fakulteta u Splitu kao pročelnik Katedre za dentalnu protetiku. Kako je naveo u svom životopisu kojim se predstavio biračima na lokalnim izborima 2015. godine, autor je i koautor 25 znanstvenih radova, a 2011./2012. izabran je za najboljeg profesora na fakultetu. Član je Hrvatskog zbora liječnika i Hrvatske stomatološke komore. 

Nerijetko ističe i da svoju karijeru duguje pokojnom ocu Filipu Kovačiću – Pili, „također vrsnom stomatologu koji mi je usadio ne samo ljubav prema svom pozivu, već i čvrste moralne okvire koji me vode kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu“.

Široj javnosti Kovačić je postao poznat 2013. godine kada je postao gradonačelnik Omiša, dalmatinskog gradića u kojem je 18 godina stolovao HDZ-ov Ivan Škaričić. Kovačić se tada sa svega 16 posto glasova uspio probiti u drugi izborni krug u kojem je za 72 glasa nadjačao Škaričića. Iduće izbore, one u ožujku 2015. godine, dobio je glatko – dobio je 59 posto glasova još u prvom krugu.

Ništa neobično, nakon popularnosti koju je stekao smanjenjm gradskih dugova (14 milijuna, što je iznosilo četvrtinu gradskih dugovanja, podmirio je u prvoj godini mandata).

Kovačić je u vrijeme koaliranja Mosta i HDZ-a Tomislava Karamarka ostao upamćen kao najtemperamentniji mostovac koji je svoje koalicijske partnere znao počastiti i psovkama. „Ukoliko je budućnost HDZ-a u starim, isluženim kadrovima, onda mogu samo reći ko vas je..“, bila je jedna od upečatljivijih Kovačićevih izjava. 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se