Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biografija Hrvoja Burića

Nekadašnji HDZ-ov bombarder sada ponovno u nadmetanju za Rijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Burić više od 25 godina bio je u HDZ-u, no iz te je stranke izašao lani. U nogama već ima jednu utrku za gradonačelnika Rijeke, kada je s aktualnim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom ušao u drugi krug.

Hrvoje Burić rođen je 31. ožujka 1967. godine u Rijeci. Ovaj inženjer komunikacije više od 25 godina bio je član HDZ-a, da bi u proljeće prošle godine izašao iz te stranke, nezadovoljan radom stranke i, po njegovu mišljenju, neobraćanju pažnje na stanje u Rijeci.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Motivacija uoči izbora Davor Božinović komentirao snimku predsjednika stranke i otkrio hoće li tražiti krivca: "Kada malo bolje poslušate..." Slika nije dostupna Biografija Bruna Esih Od Bleiburga i lustracije do Sabora i kandidature za gradonačelnicu

HDZ je, kazao je tada, organiziran hijerarhijski pa bi Predsjedništvo moralo znati što se događa u trećem gradu po veličini u Hrvatskoj. Burić je, podsjetimo, bio jedan od osnivača stranke. Njegov izlazak iz stranke poklopio se s tada aktualnom aferom "Konzultantica".

U Rijeci, tradicionalnoj SDP-ovoj utvrdi, bio je jedan od najaktivnijih HDZ-ovaca, a na zadnjim lokalnim izborima uspio je s dugogodišnjim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom ući u drugi krug. Kako je ustvrdio, na ovim se izborima odlučio kandidirati za gradonačelnika kao nezavisni kandidat (NL Rijeka Budućnosti) jer je na taj način "bliži svim građanima Rijeke".

Ako pobijedi na izborima, naglasio je Burić na predstavljanju svoje liste, u Rijeci će "svi osnovnoškolci i srednjoškolci imati besplatne udžbenike, sva djeca jeftinije vrtiće, bit će jeftinije grijanje, a i mladi će se prestati iseljavati iz Rijeke". Naveo je i kako dosadašnje upravljanje gradom nije donijelo dovoljno dobra građanima Rijeke te kazao kako očekuje pobjedu.

Burić se nerijetko sukobljava s aktualnim gradonačelnikom Obersnelom, kojeg često poziva na izravno sučeljavanje, jer je to, navodi on, najbolji način da Riječani donesu odluku za koga će glasati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene