453995
453995
453995
453995
453995

Tko je Gari Cappelli, novi ministar turizma?

  • , 18.10.2016., 20:09
  • Autor:
  • komentara

Gari Cappelli, gradonačelnik Malog Lošinja u trećem mandatu i bivši saborski zastupnik HDZ-a, novi je ministar turizma.

 
 
 
 
Gari Cappelli (Photo: Robert Anic/PIXSELL)
Gari Cappelli (Photo: Robert Anic/PIXSELL)

Rođen je 16. svibnja 1961. u Malom Lošinju gdje je pohađao srednju pomorsku školu, a kasnije je diplomirao na Pomorskom fakultetu u Rijeci (inženjer pomorskog prometa).

U HDZ se učlanio 1992. godine i vrlo brzo postao šef gradskog odbora HDZ-a Malog Lošinja i započeo uspon u županijskom Odboru stranke. 1999. godine, zbog perfektnog znanja talijanskog jezika, iz Ministarstva vanjskih poslova odlazi u Generalni konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici u Trstu gdje je bio zadužen za gospodarsku suradnju. Cappellijevi naime, već nekoliko generacija žive na Lošinju, a podrijetlom su iz Padove.

2005. godine se kandidira za gradonačelnika Malog Lošinja i na toj funkciji obavlja već treći mandat. Mali Lošinj se uz njegovo vodstvo prometnuo kao otok vitalnosti na međunarodnoj turističkoj karti postavši i vodeća otočna destinacija u Hrvatskoj.

Bio je i saborski zastupnik HDZ-a u 6. sazivu Hrvatskog sabora (od siječnja 2008. do prosinca 2011.) i predsjednik je stranačkog Odbora za turizam.

Prije aktiviranja u politici bavio se i biznisom u obiteljskoj turističkoj agenciji, a kratko je radio i u Jadranskim luksuznim hotelima.

U slobodno vrijeme najviše se bavi nogometom - predsjednik je NK Lošinj

Ako ga za ministra potvrdi Hrvatski sabor Cappelli će biti 11. ministar turizma u samostalnoj Hrvatskoj i prvi s Kvarnera.

 

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se