Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to dva puta

Bill Gates voli mediteransku kuhinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskim prirodnim ljepotama stiglo je proteklih dana možda i najveće moguće priznanje. I to iz usta najbogatijeg Amerikanca i drugog najbogatijeg čovjeka na svijetu Billa Gatesa. Dva puta Gates je posjetio Skradin i slapove Krke.

Javna je tajna u Skradinu da je Bill Gates preko svojih naočala bacio pogled upravo prema hladnjaku restorana 'Zlatne školjke'. I najbogatiji Amerikanac nije izdržao zovu vlastitog nepca. 'Gosti tipa Bill Gatesa, a i svi ostali gosti, vole morske plodove i našu mediteransku kuhinju', objasnila je Marija Petrović iz tog skradinskog restorana.

Pročitajte i ovo Kali, otok Ugljan "Ne znamo što će biti dalje" Kupili kuću iz snova na Jadranu, a onda je počela noćna mora: Zapalili im auto, otrovali mačku... Dubrovnik - 2 Niže cijene Zimi je omiljena destinacija Hrvata: "Da smo planirali, ne bi ovako dobro ispalo"

Možda će se Gatesovi mišići opuštati upravo pod vještim rukama maserke Doris kada uskoro Skradin posjeti i treći put. 'Naplatila bih mu masažu', kaže Doris.

Neke se stvari da bi ih vidjeli u Hrvatskoj zbilja isplati platiti, bez obzira kupali se u slanom moru ili se tuširali pod bučnim slapovima rijeke Krke. Gatesove dojmove razumiju svi ostali gosti. 'Jedino što mi pada na pamet je da dolazi na ovo mjesto da se opusti, te da on i priroda postanu jedno', smatra Clive, turist iz Engleske.

>> Bill Gates postao idealna reklama za Hrvatsku

I upravo će riječi hvale svjetskog filantropa, naglo povećati broj naših gostiju. 'Ne dolazi mnogo ljudi iz Indije u Hrvatsku, ali zaista je prekrasno', dodaje Prianka, turistkinja iz Indije. Na svjetskom turističkom tržištu vodi se borba za svakog gosta. Za jednog, ali vrijednog Billa Gatesa, Hrvatska je pred svima u prednosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene