Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treba naći način

Bildt: Blokada šteti objema zemljama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska i Slovenija moraju naći načina kako riješiti granični prijepor jer blokada ove vrste, za koju odgovornost snosi u prvom redu Slovenija, šteti objema zemljama i šteti političkim i gospodarskim odnosima u regiji, izjavio je u Bruxellesu švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt.

‘Dvije zemlje moraju naći način, to je nužno jer blokada ove vrste za koju je u prvom redu odgovorna Slovenija, dugoročno šteti razvoju obiju zemalja i šteti političkim i gospodarskim odnosima u regiji’, izjavio je Bildt. ‘Dvije zemlje same to moraju riješiti, što dulje taj spor na ovaj način traje to će negativnije posljedice biti za obje zemlje’, odgovorio je Bildt na pitanje ima li predstojeće švedsko predsjedništvo neke zamisli za rješavanje blokade hrvatskih pristupnih pregovora.

Pročitajte i ovo Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi Ilustracija Velika prijetnja "Ako Ukrajina padne, ovo je sljedeća meta": Bivši general otkrio Putinov sljedeći cilj

Češki ministar vanjskih poslova Jan Kohout nije izravno odgovorio na pitanje što će biti s Međuvladinom konferencijom o pristupanju između Hrvatske i EU-a, koja je zakazana za 26. lipnja. ‘Moramo procijeniti stanje i odlučiti o daljnjim koracima. Prvo se mora sastati predsjednička trojka EU-a s povjerenikom Ollijem Rehnom i odlučiti kojim putem dalje’, rekao je Kohout.

Slovenski premijer Borut Pahor je izjavio da je razgovarao s europskim kolegama o problemu između Slovenije i Hrvatske. ‘Izrazio sam želju da se Rehnov proces nastavi i objasnio da treba uzeti vrijeme kako bi se išlo dalje, što će biti moguće za vrijeme švedskog predsjedništva’, rekao je Pahor.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene