Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državljanstvo BiH onemogućava izručenje

BiH zaprimila tjeralicu za Glavašem, policija će reagirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine potvrdilo je danas kako mu je dostavljena međunarodna tjeralica za Branimirom Glavašem koju je raspisala hrvatska policija.

'Ured za suradnju s Interpolom pri ministarstvu sigurnosti BiH zaprimio je međunarodnu tjeralicu za Branimirom Glavašem', stoji u priopćenju dostavljenom medijima u Sarajevu. Navodi se također kako je tjeralica odmah proslijeđena ovlaštenim policijskim tijelima u BiH kako bi ona poduzela dalje mjere.

Pročitajte i ovo GP Slavonski Brod Mnogi su spajali Kolone na granicama, a sezona još nije pravo ni počela: Na prijelaz se čeka satima Rudnik Mramor Zatočen jedan radnik Zbog ignoriranja radnika došlo do nesreće u rudniku: "Naši vapaji su godinama isti, radimo u skučenom prostoru"

>> Glavaš: Neka mi se sudi u BiH

Glasnogovornik uprave policije pri ministarstvu unutarnjih poslova Federacije BiH Robert Cvrtak također je potvrdio tijekom dana kako je stigla službena obavijest o postojanju međunarodne tjeralice za Glavašem te da će policija postupiti sukladno svojim ovlastima.

U svim sličnim slučajevima policija u BiH privodila je osobe za kojima postoji međunarodna tjeralica kako bi utvrdila posjeduju li oni državljanstvo te zemlje. Policija je ranije potvrdila kako je Glavaš zatražio i dobio državljanstvo BiH što je ujedno zakonska zapreka za njegovo izručenje Hrvatskoj.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene