Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višemilijunske prijevare

BiH: Uhićeno 13 carinika zbog šverca kave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trinaest bosanskohercegovačkih carinika uhitila je policija u toj zemlji pod sumnjom da su umiješani u višemilijunske carinske prijevare, potvrđeno je u Tužiteljstvu BiH.

Kako prenose lokalni mediji, policijska akcija uslijedila je nakon dugotrajne istrage kojom je utvrđeno da je u razdoblju od 2009. do 2011. godine u BiH uvezeno čak 189 šlepera kave za koju nisu plaćene propisane carinske pristojbe.

Uvezena kava lažno je deklarirana kao soja ili glina te je carinjena po znatno nižim stopama. Procjenjuje se kako je na ovaj način proračun BiH oštećen za iznos od najmanje 15 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

>> 'Pao' na hrvatskoj granici: Zaplijenili mu 450 tisuća eura?

Uhićeni carinici, koji su zaposleni u Upravi za neizravno oporezivanje BiH, bit će podvrgnuti stegovnom postupku sve do okončanja istrage, za koju je nadležno Tužiteljstvo BiH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene