Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješavanje statusa

BiH raskida ugovore o iznajmljivanju odmarališta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Federacije BiH naredila je federalnom pravobraniteljstvu i agenciji za privatizaciju da poduzmu mjere kako bi se raskinuli ugovori o iznajmljivanju odmarališta te vratili u vlasništvo nekoliko turističkih zgrada u Gradcu, u blizini Makarske, priopćeno je nakon vladine sjednice u Mostaru.

Agencija za privatizaciju izravnim pregovorima treba izabrati odvjetnike koji će u Gradcu provesti prijenos vlasništva nad nekoliko odmarališta koji su sada dani u zakup ili su u lošem stanju. Kako je priopćeno, federalna vlada zadužila je i federalno pravobraniteljstvo da podnese tužbu protiv Zajednice odmarališta radi osporavanja prava uknjižbe i ugovora o zakupu za odmaralište ‘Rudari’.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Pravobraniteljstvo bi trebalo podnijeti tužbu i radi raskida ugovora o kupoprodaji odmarališta u Gradcu čiji je vlasnik Fabrika duhana d.d. u Mostaru. Rudniku smeđeg ugljena ‘Đurđevik’ vlada je naredila da riješi radno-pravni status zaposlenika koji su do 1992. godine radili u Hotelu ‘Đuro Salaj’ u Gradcu. Na nezakonito iznajmljivanje zgrada u Gradcu nedavno je upozorilo i nekoliko sindikata u BiH. Pet odmarališta u Gradcu izgradila su poduzeća iz BiH, a do 1992. u njima su ljetovali njihovi zaposlenici. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene