Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na području općine Livno 1992.

BiH: Policija u Trebinju prijavila generala Gotovinu zbog navodnih ratnih zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Republici Srpskoj kazneno je prijavila hrvatskog generala Antu Gotovinu Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine sumnjičeći ga za ratne zločine počinjene 1992. godine, prenijeli su u srijedu banjolučki mediji.

Glasnogovornica policijske uprave u Trebinju Jovana Cvijetić potvrdila je kako je državnom tužiteljstvu podnesen izvještaj protiv osobe inicijala A.G. zbog sumnje da je počinila kazneno djelo ratnog zločina protiv civila, odnosno zločina protiv čovječnosti.

Pročitajte i ovo Američki avion KC-135 Stratotanker kružio iznad Bosne i Hercegovine Suradnja dviju vojski Poslali poruku Dodiku: Američki zračni tanker kružio iznad BiH, a onda su stigli i lovci F-16 Milorad Dodik i Vladimir Putin Rastu napetosti Dodik zaprijetio otcjepljenjem u siječnju: "Prijatelji Republike Srpske neće dopustiti intervenciju"

Glasnogovornica nije izrijekom potvrdila identitet prijavljene osobe, no agencija Srna tvrdi kako je riječ upravo o generalu Gotovini.

U trebinjskoj policiji terete ga da je kao zapovjednik Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) kršio međunarodno humanitarno pravo i odredbe Ženevske konvencije tijekom oružanog sukoba u BiH na području općine Livno 1992. godine.

I na internetskim stranicama trebinjske policijske uprave objavljeno je kratko priopćenje takvog sadržaja.

U Tužiteljstvu BiH u srijedu na ovu informaciju nisu imali poseban komentar.

"Ako stigne takva prijava vidjet ćemo o čemu se radi", kazao je Hini glasnogovornik državnog tužiteljstva Boris Grubešić.

Iz Tužiteljstva BiH o "slučaju Gotovina" su se očitovali u kolovozu 2016. godine, kada su potvrdili da se protiv Gotovine ne vodi nikakva istraga niti je on osumnjičen za ratne zločine. Tada je u Tužiteljstvu postojao samo predmet, kojega je još 2006. otvorila policija Republike Srpske, kada je zbog navodnih ratnih zločina prijavljeno više hrvatskih časnika, među kojima i general Gotovina, no po toj prijavi Tužiteljstvo BiH nikada nije podnijelo zahtjev za istragom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene