Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spojne točke na južnom dijelu granice

BIH pokreće pregovore s Hrvatskom o cestovnom koridoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u srijedu je odlučilo pokrenuti postupak otvaranja pregovora s Republikom Hrvatskom o sklapanju dvaju sporazuma koji bi omogućio gradnju spojnih točaka na cestovnom pravcu koridora V c koji prolazi kroz obje države.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović objasnio je kako je riječ o sporazumu kojim bi se uredila lokacija i gradnja spojnih točaka na budućoj autocesti na južnom dijelu granice između BiH i Hrvatske te o spojnoj cesti odnosno mostu kod Svilaja na Savi.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Sklapanje ovih sporazuma Predsjedništvu je predložilo Vijeće ministara BiH.

Cestovni pravac na koridoru V C kroz BiH prolazi u duljini od oko 330 kilometara a njegova gradnja počela je tek manjim dijelom. Sredstvima iz proračuna Federacije BiH izgrađeno je tridesetak kilometara suvremene autoceste na pravcu od Sarajeva prema Zenici dok gradnja na preostalim dionicama još nije započela iako je taj projekt označen kao najvažniji infrastrukturni prioritet države u razdoblju do 2015. godine. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene