Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatsko ratno zrakoplovstvo

Kanaderi započeli gasiti nezaustavljivi požar u Jablanici!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protupožarni zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u ranim poslijepodnevnim satima započeli su gasiti požar na širem području Jablanice u Bosni i Hercegovini gdje vatra već danima gori uništavajući raslinje, ali i prijeti kućama u okolnim selima.

Dva zrakoplova tipa 'Canadair' angažirana su na gašenju požara kod Jablanice na temelju suglasnosti koju je na telefonskoj sjednici ranije tijekom dana dala vlada Hrvatske odgovorivši na taj način na zamolbu Vijeća ministara BiH.

Vatra koja je planula krajem prošlog tjedna širi se prema planini Prenj no spustila se i prema kanjonu Neretve ugozivši tako magistralnu putnu komunikaciju koja povezuje Mostar i Sarajevo.

Pročitajte i ovo Izjava Andreja Plenkovića pratite na DNEVNIK.hr-u Plenković se žestoko obrušio na Milanovića: "Ostavka bi bila jedina korektna" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

>> Nezaustavljivi požar u BiH gasit će i kanaderi

Na gašenju požara na tlu već danima su angažirani deseci gasitelja kao i brojni mještani te dva helikoptera oružanih snaga BiH no oni su tek djelomice uspjeli spriječiti širenje vatre i obraniti kuće u selima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene