Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na njegov zahtjev

BiH: Glavaša premještaju iz Zenice u Mostar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimiru Glavašu, koji je u zatvoru u Zenici služio osmogodišnju kaznu zatvora izrečenu zbog ratnih zločina počinjenih nad srpskim civilima u Osijeku, odobreno je premještanje u zatvor u Mostaru zbog njegova straha za osobnu sigurnost, potvrđeno je iz Ministarstva pravosuđa Bosne i Hercegovine.

'Ministar pravosuđa Bariša Čolak odobrio je premještanje Glavaša u zatvor u Mostaru na zahtjev upravitelja zatvora u Zenici', kazala je glasnogovornica bosanskohercegovačkog ministarstva pravosuđa Marina Bakić.

Upravitelj zeničkog zatvora svoj je zahtjev ministru pravosuđa obrazložio konstatacijom kako mu je Glavaš prenio da u najstrožem bosanskohercegovačkom zatvoru strahuje za svoju sigurnost. 'Glavašev strah proistječe iz činjenice da zatvorsku kaznu u Zenici služe osuđeni za najteža kaznena djela', kazala je Bakić.

Branimiru Glavašu ostalo je u BiH odslužiti još šest godina zatvora. Iz zatvora u Mostaru potvrdili su da su dobili rješenje o prebacivanju Glavaša iz Zenice u Mostar te da bi do prebacivanja trebalo doći tijekom današnjeg dana. Iako je zatvor u Mostaru poluotvorenog tipa i ima blaži režim u odnosu na onaj u Zenici, Glavaš bi trebao biti smješten u posebnome, zatvorenom dijelu zatvora za osuđenike s težim kaznenim djelima, rekli su u mostarskome zatvoru.

Zamjenik ravnatelja Kazneno popravnog zavoda iz Zenice Josip Pojavnik također je potvrdio kako će Glavaš tijekom dana biti prebačen iz Zenice u Mostar te da su dobili rješenje od državnog ministarstva pravosuđa, koje je odobrilo Glavašev zahtjev za premještanjem u Mostar.

Glavaš je, nakon izricanja pravomoćne presude Suda BiH u prosincu prošle godine, koji je potvrdio presudu koja mu je izrečena u Hrvatskoj, počeo služiti kaznu u zeničkom zatvoru. On je u svibnju 2009. proglašen krivim za ratne zločine u Osijeku 1991. i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam godina. Pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, no zahvaljujući međudržavnom sporazumu između RH i BiH potvrđena mu je presuda i poslan je na izdržavanje kazne. (Hina)

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš Ratni zločini Garaža i selotejp: Glavaš i suoptuženici u petak će čuti presudu nakon ponovljenog suđenja Vladimir Šeks i Branimir Glavaš, arhiva suđenje za ratni zločin Branimir Glavaš Vladimiru Šeksu prijetio smrću?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene