Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Bivši logoraši tuže Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruge bivših logoraša i žrtava ratnih stradanja iz BiH potaknut će postupak masovnog podnošenja tužbi protiv Republike Srpske te Srbije, Crne Gore i Hrvatske kako bi tamošnje vlasti prisilile na isplatu financijske naknade za pretrpljena stradanja, najavljeno je u petak u Sarajevu.

Podnošenje tužbi inicirali su Udruženje logoraša BiH, udruga "Žene - žrtve rata" te "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa".

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Predsjednik Udruženja logoraša BiH Murat Tahirović izjavio je na zajedničkoj konferenciji ovih udruga u Sarajevu kako se očekuje podnošenje i do stotinu tisuća tužbi.

Bivše zatvorenike pred sudovima u BiH te onima u Hrvatskoj zastupat će odvjetnički ured Josipa Sladića. 

On je kazao kako žrtve ratnih stradanja, a posebice oni koji su bili protupravno zatvoreni imaju pravo na materijalnu odštetu.

Njegova je procjena kako bi osobe koje su bile pritvorene u ratnim logorima mogle dobiti i do 350 eura odštete po danu provedenom u takvom pritvoru. 

Izjavio je kako je uvjeren da je takve postupke moguće dobiti na sudovima.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene